Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира предстоящия съперник Специя, дълбочината

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира предстоящия съперник Специя, дълбочината
Коментари Харесай

Пиоли: Няма да чуете думата Скудето от мен поне до май

Наставникът на Милан Стефано Пиоли разяснява идния противник Специя, дълбочината на своя състав, представянето на “росонерите”, новите контракти на звездите Хакан Чалханоглу, Джанлуиджи Донарума и Златан Ибрахимович, както и взаимоотношенията си с изпълнителния шеф Иван Газидис.

“Прекарахме седмицата, подготвяйки се за утрешния мач с задачата да бъдем подготвени, деликатни и решителни. Това ще бъде сложен мач против конкурент, който ни сътвори проблеми в предходния ни дуел с него. Също по този начин той победи Наполи и в профил Рома за Купата на Италия. Ето за какво ще би трябвало да се представим на топ равнище. Специя практикува добър футбол и разполага със скоростни и качествени играчи, както и с треньор, който желае от своя състав да бъде нападателен. Изминалата седмица беше добра за нас - всички са разполагаем, като се изключи Браим Диас и Даниел Малдини. Чалханоглу ще стартира като титуляр, а по левия фланг ще играе някой всред Анте Ребич и Рафаел Леао.

Надявам се, че ще продължа да имам целия състав разполагаем. Имам отлични аварийни решения. Това прави моите избори по-трудни, само че в това време оказва помощ на тима. Продължаваме да сме уверени, че във всеки мач би трябвало да излизаме с най-хубавите 11-има на терена, само че също по този начин е значимо да имаме други възможности, подготвени да трансформират развоя на мача посредством своите принос и разнообразни характерности. Това, че разполагам с толкоз бездънен състав, ще ми разреши да управлявам идните мачове и положението на футболистите.
Coach Stefano Pioli has his say about the Scudetto hopes for AC Milan
— Milan Reports (@MilanReports) Всеки ден дублирам на моите играчи: в живота и футбола стореното от нас до момента няма никакво значение. Трябва да продължим по същия метод и да извлечем максимума от този сезон. Свършеното досега не е задоволително. Сезонът не завършва на следващия ден, а на 23 май. Няма да чуете думата “Скудето” от мен най-малко до май. Има доста какво да подобряваме. Ще забележим какво ще стане, само че желаеме де приключим сезона без да има защо да съжаляваме. Трябва да останем смирени и да затвърдим нашите качества. Не бива да летим, а да работим. Не би трябвало да мечтаем, а да даваме най-хубавото от себе си. Новите контракти на Чалханоглу, Донарума и Ибрахимович? Клубът към този момент е взел своето решение. Уверени сме, че би трябвало да продължим дружно. Момчетата са фокусирани върху работата, спокойни са и имат огромно предпочитание. Клубът гради нещо значимо и желаеме да извлечем оптималната изгода от този сезон. Добрите думи на Газидис за мен? Те ме направиха благополучен. Ние сме в естетика, като взаимоотношенията ни се развиха с времето. Намираме се в цялостна естетика и това важи за всичко останало в клуба. Всички сме тръгнали в една посока и желаеме да върнем Милан на върха”, съобщи Пиоли на днешната си конференция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР