Наставникът на Лудогорец Павел Върба обяви на днешната си пресконференция,

...
Наставникът на Лудогорец Павел Върба обяви на днешната си пресконференция,
Коментари Харесай

Върба голям оптимист за българските отбори в Европа, разкри голямата слабост на Мидтиланд

Наставникът на Лудогорец Павел Върба разгласи на днешната си конференция, че в България има 3-4 тима на положително европейско равнище и това ще си проличи в евротурнирите. Специалистът, който няколко пъти е играл с Виктория (Пилзен) в групите на ШЛ, разкри и най-голямата уязвимост на утрешния противник на орлите - Мидтиланд. Според него главният минус на датския първенец е, че от много време не е играл публични срещи.

“В квалификациите за ШЛ няма по какъв начин да си избираме противници. Винаги тимовете са сложни, тежки. Това са първенци. Знаем, че противникът е тежък.

Техният минус е, че до момента са играли единствено контролни срещи. Но това са експерти, знаят какво да вършат. Гледах много техни мачове и това е един доста класен тим. Предимство е, че играем у дома, само че не е добре, че няма публика”, разяснява Върба, който напомни огромната цел на разградчани.

“Аз и Лудогорец сме взели участие в групите на ШЛ. Ще се веселя да преживеем това отново”, добави чешкият експерт, който разяснява отсъствието на огромната звезда на Мидтиланд EВандер.

“Труден въпрос за Евандер. Не знам по какъв начин тъкмо да отговоря. Той е главен, добър футболист. Но не мисля, че датският първенец няма с кой да го размени. В последните два мача без негово присъединяване се оправиха добре. С него и без него ни чака ужасно тежък мач”, разяснява Върба, след което се върна към Лудогорец.

“В Лудогорец стават промени. Радостен съм, че клубът притегли тези играчи. За късото време се оправят доста добре. Последните три мача бяха много положителни и нека продължим по този начин.

Продължавам да настоявам, че в България има 3-4 тима на положително европейско равнище. Датският тим е тежък противник, само че българските тимове имат качества и това ще се види скоро. Мислим за Мидтиланд.

Знаем, че скандинавските тимове са добре проведени, тренирани и доста здрави. Знаете, че водещи датски тимове постоянно играят в групите на ШЛ и ЛЕ. Те и ние имаме идентични упоритости и ще ги следваме до дъно. Подготвени сме за тежък дуел.

Всички знаем, че играем един мач, което малко усложнява нещата. Както ние, по този начин и съперникът ще бъдем подсигурени в отбрана. Но въпреки това ние и съперникт ще се опитаме да принудим другия да направи неточност и да я накажем. Мачът ще е много интересен”, предвижда Павел Върба. efbet Лига 3 кръг, събота 22 август  Черно море 1:4краен резулат  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР