Наставникът на Левски Станимир Стоилов откри няколко фронта преди да

...
Наставникът на Левски Станимир Стоилов откри няколко фронта преди да
Коментари Харесай

Станимир Стоилов взе на мушка Лечков, Тити Папазов и шефа на НАП

Наставникът на " Левски " Станимир Стоилов откри няколко фронта преди да замине с тима за лагер в Боровец. Там тимът ще остане три седмици, като единствено за първия и третия си контролни мачове ще се върне в София, с цел да играе против столичния " Септември " (18 юни) и северномакедонския " Академия Пандев " (25 юни). Останалите инспекции ще са в Самоков - с " Пирин " (Бл) на 22 юни и с " Локомотив 1929 " (Сф) на 29 юни.

 

СРЕЩУ БФС...

Програмата за сезон 2022/23 предизвика първия мотив за неодобрение на Стоилов - против БФС. " И аз съм комплициран тъкмо какво би трябвало да вършим - дали подготовка или непосредствено да продължим да упражняваме. Ще създадем някаква комбинация. Има още веднъж спомагателен разгох, който е супер непотребен на " супер богатите " футболните клубове в България. Не съм забелязал българските клубове да сме толкоз богати. Явно скоро няма да има промени. Не желая да се занимавам с българския футбол. Гледам нещата в " Левски " да са добре. Рисковете от травми идват, когато има подготовка, три месеца състезание, пауза и отново подготовка. Цял свят играе по този начин - те почват от август/юли до май месец. Когато отидем в чужбина, попадаме в радикално друг темп и метод на работа и това води до тежки контузии, в това число и предходните ни генерации, измежду които и аз (б.ред. - Стоилов засяга тежката си травма като футболист на " Фенербахче " ). Не сме подготвени на ритъма и динамичността, с които би трябвало да играем. От извиненията, които чух от българските клубове, ме напушва смях. "

 

 

... И ПЕРСОНАЛНО СРЕЩУ ЙОРДАН ЛЕЧКОВ

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков също не бе подминат от треньора на " Левски ", поради изявлението му при загубата с 2:5 от Грузия, че футболистите ни нямат класа. " Ръководството на футболния съюз също би трябвало да намерения за развиването на футбола. И Лечков, и Костадинов знаят рецептата, само че от 15 години не са я намерили. Лечков да внимава какво приказва за играчите. Основно тези на " Левски ", другите не ме интересуват. Сливен от 15 години ги няма на картата ", сподели остро Стоилов. След което разкритикува хвалбите от БФС, че националният отбор е подмладен. " Колко млади бяха против Грузия? Имаше трима - Андреа Христов, Турицов и Мартин Минчев. Ако броим подмладяването с футболисти от по 28 години, значи сме сбъркали какво е подмладяване. "

Стоилов също по този начин предложи Димитър Димитров-Херо като най-удачен вид за селекционер на националния тим и даже позволи опция да му оказва помощ.

 

Национална агенция за приходите

Следващият, който влезе в " полезрението " на Станимир Стоилов, бе шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов, поради днешното си изявление пред bTV: " При нас има проект, по който " Левски " заплаща своите отговорности. Има период, по който би трябвало да го платят. И в случай че в този период, който е комплициран, те не си платят отговорностите, към този момент няма да има футболен клуб " Левски " в този си формат. "

На тези думи наставникът на " сините " отвърна задочно: " Г-н Спецов да взема решение какъв ще е " Левски ", няма да се случи. Не е най-хубавото решение за него или за който да е, да се занимава единствено с " Левски ", откакто толкоз доста други не си заплащат налозите. На фона на " Левски " и любовта на хората не би трябвало доста да се заиграваме. Имаме задоволително човешки и честен ангажимент. " Левски ще почисти всичко. Не сме ги натрупали единствено ние, само че тогава Национална агенция за приходите не са ги коментирали. За мен значимо нещо са приходите от " Левски " на левскарите " е да отидат напряко в Национална агенция за приходите "

 

КОНСТАНТИН ПАПАЗОВ

Членът на Надзорния съвет на " Левски " Константин Папазов също не бе подминат - поради насъбрания по негова виновност дълг от 130 000 лева поради прекратения контракт с компанията за спортна екипировка " Макрон " (б.ред. - въпреки, че и Наско Сираков се хвалеше, че има принос за разтрогването на този контракт). " Имаше заричане от Тити Папазов, че той ще поеме тези неща. Не отива под никаква форма на член на Наздзорния съвет да товари клуба по този метод и да дава изявленията ", сподели остро Станимир Стоилов.

 

ЧАКАТ съдебна експертиза ОЩЕ ЕДИН, ДОРИ ДВАМА НОВИ

Наставникът на " Левски " приказва и за селекцията. Към момента контракти с клуба са подписали двама нови футболисти - Ивелин Попов и хърватският десен бек Анте Блажевич. " Търсим още едно ново попълнение, с цел да може да имаме конкуренция. Имаме го нашия си бюджет, който е избран за тима, имаме малко непотребни пари. Този трансферен интервал ще спестим средства. Имаме хрумвания какво ще се случи и се надявам до седмица да подсилим тима с едно попълнение. Допълнителни разноски, върху това, което имаме като фонд работна заплата няма да вършим. Дори ще може да си позволим още един състезател, в случай че успеем да намерим под някаква форма Здравко Димитров и Димитър Костадинов да ни освободят от финансовите отговорности ", изясни Стоилов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР