Наставникът на Левски Делио Роси коментира нулевото реми на „сините“

...
Наставникът на Левски Делио Роси коментира нулевото реми на „сините“
Коментари Харесай

Роси: Когато не атакуваш добре, един човек повече не решава нещата

Наставникът на Левски Делио Роси разяснява нулевото реми на „ сините “ с Берое в мача от 23-ия кръг на Първа лига. Специалистът посочи, че това, че неговият отбор е бил с човек повече в последните 20-ина минути на срещата не е било решаващо, предвид на обстоятелството, че възпитаниците му не са атакували вярно.

„ Първата част и първите 10 минути бяхме неуверени, по-късно подобрихме нещата. Срещу нас имаше добре проведен тим, би трябвало да му го отдадем, те съумяха да ни обезвреждат и по този начин не създадохме доста положения “, стартира Роси пред DIEMA SPORT.

„ Успявахме да обърнем играт. Целият тим обаче не се придвижваме задоволително бързо. Това е тактически незадоволително. Не успяхме да се представим добре в това отношение “

„ Както към този момент споделих съумяваме да обърне играта. Този който получаваше топката, нямаше поддръжка, по този начин той центрираше, а те избиваха “.

„ Вече споделих, че когато не атакуващ вярно, един човек повече не взема решение нещата. Грешката бе, че не атакувахме по верния метод. Бяхме доста комплицирани пред вратата “, сподели още италианският експерт.

„ Не мисля, че има проблем с тимовете в челото. Имаме играчи, които още не са подготвени. Иначе тимът е добър и би трябвало да продължим да работим “, разяснява треньорът.

По-късно на конференцията Роси добави: „ Не диря върхове. Искам тим, който да е еднообразно добър, когато има топката и когато не я има. Искам да направя тим, който да демонстрира добра игра и да радва хората “.

„ Проблемът с новите играчи е най-много икономическият. Отиваш и взимаш по-скъп състезател, купуваш го и той незабавно ще е титуляр. Иначе е нужно време да се навакса в подготовката, Тези, които още не са играли, аз ги очаквам. Когато приказваме за новите, би трябвало да сме наясно, че те имат характерностите да играят в Левски. Не бива да считаме, че новите идват да са спасители. Те и останалите би трябвало да играят, по този начин, че да са потребни на тима “.

„ Аз чакам новите и знам, че на тях не им елементарно. Не знаят езика. Мисля и за тях, не желая да ги пусна неподготвени да оставят неприятно усещане. Напротив. Не желая да гледаме мач за мач. Когато бием всичко да е съвършено и противоположното. Мисля, че нужно самообладание месец, месец и половина. Да работим и след това да забележим “.

За промяната на Роман Прохазка с Антонио Вутов в 87-ата минута и дали не е била загуба на време, Роси сподели: „ Пуснах Вутов, тъй като разчитах, че той ще успее да надиграе съперник. 30 секунди не мисля, че са загуба на време. Мисля, че се загуби времето, тъй като тенаправиха доста фаулове “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР