Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров коментира ремито с ЦСКА

...
Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров коментира ремито с ЦСКА
Коментари Харесай

Киров: На стадиони като Армията трябва да вкараш поне 2 гола, за да победиш

Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров разяснява ремито с ЦСКА (1:1) в мача от 16-ия кръг на Първа лига. Специалистът съобщи, че на игрища като „ Българска Армия “ би трябвало да отбележиш най-малко два гола, с цел да може да се поздравиш с триумфа.

Припомняме, че „ канарчетата “ поведоха след гол от дузпа на Тодор Неделев, а автогол на Лазар Марин възвърне паритета.

„ Мисля, че се получи добър мач. Двата състава търсиха успеха до последно. Създадоха се положения пред двете порти. Много лек гол допуснахме. Малко липса на късмет. Иначе стояхме добре в защита. Имахме положителни контраатаки, просто завършващият удар не бе задоволително акуратен. В добавеното време не успяхме да отбележим от може би най-чистата обстановка в мача. Така е на игрища като „ Армията “ - би трябвало да отбележиш най-малко два гола, с цел да се поздравиш с триумф. Имаше малко обстановки пред нашата врата. Работихме много през тези две седмици в отбрана. Нещата през днешния ден се получиха. Завършващото подаване и завършващият удар – трябваше да сме по-точни в последното подаване “, стартира Николай Киров.

„ Тактическата сграда се преценява и с играта съперника. Променихме някои неща в тактическо отношение. Мисля, че много от нещата, които бяхме възнамерявали както в едната фаза, по този начин и в другата се получиха “.

„ Нямам визия. Не разясня съдийските отсъждания. Далеч бяха от обстановката за дузпата не мога да разясня “, добави Киров.

„ И на полувремето споделих на момчетата че би трябвало да търсим втори гол, с цел да вземем триумфа. Имаше един миг от 50ата до 70-ата минута, когато бяхме притиснати. След изравняването реагирахме незабавно и пресирахме надълбоко. Създадохме положения и не се прибирахме в нашата половина “, разяснява още експертът.

Що се касае до правилните почитатели на Ботев, Киров съобщи: „ Много пъти съм казвал, че когато са с нас, ние им се отблагодаряваме. Много хора ни поддържаха “.

„ Водят се договаряния с Чворович уповавам се да възобнови контракта си. Не желая да разясня клюки. Всеки треньор желае укрепване. Срещаме се, имаме нов ръб на шефовете. Начертаваме нещата по какъв начин да се случват. Има къде да се надгражда “, сподели за край Киров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР