Настана време и на най-отявлените антикомунисти изобщо да не им

...
Настана време и на най-отявлените антикомунисти изобщо да не им
Коментари Харесай

Седмицата: Сега ли да я колим държавата или да изчакаме Коледа?

Настана време и на най-отявлените антикомунисти въобще да не им дреме от Българска социалистическа партия, дори и от Българска комунистическа партия. Просто щото няма смисъл! То в действителност нямаше смисъл и Българска комунистическа партия да се написа Българска социалистическа партия, само че това е друго дремене – по-точно приспиване. Сегашното, новото недремене, си е напряко прерязване на сънната артерия изотвътре на БСП/БКП-то. А както е известно, най-малкото от клането на прасе, това си е най-директният, че и бърз метод за умъртвяване.

Безсмислието обаче у алените продължава на правилото на мърдането - дори подскачането, на към този момент заклана кокошка. Като приликите с досегашната лидерка Корнелия Нинова са на процедура не просто инцидентни, а също напълно безсмислени. Понеже дори изкормена от самата партия и като член, освен тя, а и наследниците й – касапи, не престават да поддържат цялостното безсмислие тъкмо като нея – посредством безмислие.

За (не)любителите на правописа просто да уточним: безмислен не е неверно изписване на неправилен. Друга дума си е, като смисъла й може да се схване изключително добре примерно от написаното още от П.Р. Славейков: „ Народ подобен, за друго неподобаващ, с изключение на за страдания, потребности и тегла, неучен жанр, БЕЗМИСЛЕН плебей, латентен боец, що чака той за тези си каузи? “. Но в немерена тирада е още по-просто: „ безмислен “ се отнася до въпреки всичко одухотворен индивид, който не желае или просто е некадърен да мисли.

Това за към този момент цялостното безсмислие и безмислие на БС(К)П си е просто едно лирическо отклоняване. Понеже колкото и безсмислено да е към този момент даже и безмислието на така наречен лява партия, е показателно за нещо друго доста по-мащабно от аления курник, който просто се трансформира в кокошарник. В случая двете думи са цялостни синоними – няма разлика, дали кокошинци или курешки създават като краен ла*нян резултат е все тая. Но пък лириката е подкрепена и от прозата на същото това Българска социалистическа партия, нищо че я няма КорНи, а се ръководи от досегашните й управителни приятели. Които най-отявлено изцвъкаха това упоменатото огромно.

За кръвопролитие на държавността иде рече. Заколение освен това посред самозаклалия се за следващ път парламент, без даже да изчакат въпреки всичко да си я изоставен кочинката и да идат отново на избори с едничката цел да се върнат отново в същата си кочина. Дрането на страната (ни) – представянето й за аха-аха умряла, естествено е по напълно обичайна към този момент предизборно-изборно-следизборна „ сънна артерия “.

В тази връзка през миналите седмица-две напряко от парламентарната естрада представители на аха-аха всички партийности в Народното събрание – държавниците, заговориха един през различен за „ разпад на държавността “. Най-разпадното е ситуацията съгласно Българска социалистическа партия, може би заради личния им разпад, дето му викат „ обединена левица “. Според аленото „ завещание “ на Корнелия Нинова – новото партийно управление от старите й заместници, „ На прага сме на цялостен разпад на държавността “. От Има Такъв Народ – на Слави Трифонов „ народът “, също трибунно – напряко като арбитражен съд, оповестиха, че разпадът е един тип исторически едносъставен, апокалиптичен, разпростиращ се по този начин да се каже по партийна линия върху цялото общество. По сходен метод и останалите партийци в Народното събрание сякаш бранейки държавността, страната, в действителност нож й наточиха. И по какъв начин не, откакто в действителност я бранят на процедура от самите себе си. Нали таман те са държавниците от най-челната държавна институция в парламентарната ни страна.

Но пък какво по-хващащо за гушите гласоподавателите е да им внушиш цялостно обезсърчение през септември, когато изборите са през октомври. Или както политологически беше разшифровано: „ Подобни изречения са пресилени. Става дума за хора, които желаят да внушат чувство за безизходност,

кризисност, за някакъв тип апокалипсис и в последна сметка да извлекат дивиденти от цялата тази работа “. Освен това „ Макар и погрешни, сходен тип закани не са напълно почтени, тъй като нападат директно откритата у нас политическа система “, като „ Става дума най-много за корист, тъй като има хора, които съзнателно внушават, че има рецесия на държавността, т.е. има рецесия на демокрацията “. Също по този начин „ Някои политически обединения се пробват да трансферират личните си болежки и виновност върху страната “ вместо „ Ако считат, че има подобен разпад, да създадат нещо, че да не се разпада “.

Единственото незнайно за в действителност (не)разпада на страната е що още в този момент е това прерязване през шията, да, веднага – не даже за Коледа, както повелява традицията. Просто е: по Коледа кочината на „ парламентарните държавници “ ще е във почивка, та да си отпочине чак до след Нова година. Когато ще стартира точенето на ножа за идващите предварителни избори някъде по Великден. Такава ни е към този момент традицията – колим я държавността най-малко по два пъти годишно - един път като прасе, един път като агне.

Ама все тая, когато на политпартийните касапи по им се вписва в тавата с празничното (за тях) печено, страната ни да е и свинска, и овча.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР