Насроченото за днес заседание, по делото за убийството на Жоро

...
Насроченото за днес заседание, по делото за убийството на Жоро
Коментари Харесай

Болни адвокат и подсъдим отложиха делото за убийството на Жоро Плъха

Насроченото за през днешния ден съвещание, по делото за убийството на Жоро Плъха, в Пловдивския апелативен съд пропадна. Причината е, че доктор Иван Димитров е в болница, а един от юристите му – Георги Кутрянски е в болничен до края на месеца.
Прочетете още
След като бяха разпитани всички очевидци по делото, през днешния ден трябваше да бъде изслушана сложна съдебно-медицинска и психиатрична експертиза, което обаче ще се случи в идващото съвещание. Макар експертното умозаключение да е готово от дълго време, през юни прокурор Иван Перпелов пожела при чуването да участват и движимостите лица, към които представителят на държавното обвиняване има въпроси.

След днешното отсрочване на делото, чуването на комплексната съдебно-медицинска и психиатрична експертизаще се случи през идващия месец, като едното от движимостите лица ще бъде сменено с друго. Тя би трябвало да даде отговор на въпроса, допустимо ли е доктор Димитров самичък да се е самонаранил в крайници, или фактически Жоро Джевизов - Плъха е хвърлил нож по него.

Припомняме, че през декември предходната година Върховният касационен съд върна процеса за ново разглеждане от различен състав на въззивната инстанция, поради непълноти в претекстовете към неоправдателната присъда.

Убийството беше осъществено през нощта на 2 март 2018г. с нелегално оръжие. Тогава Жоро Плъха влезнал в двора на кооперацията в която живее докторът, с цел да краде от гаража му, а Димитров го прострелял с противозаконен револвер. Жоро Джевизов избягал, а на сутринта бил открит мъртъв наоколо до регионалната администрация.

Процесът мина през няколко инстанции и беше връщан за ново разглеждане, като през месец март 2022 година докторът беше приет за отговорен  по обвиняването за ликвидиране на Жоро Джевизов-Плъха, при превишаване рамките на неизбежната защита и по обвиняването за държането на огнестрелно оръжие и муниции, без да има за това съответно позволение.

На д-р Иван Димитров беше несъмнено едно общо най-тежко наказване от две години и шест месеца отнемане от независимост, осъществяването на което е отсрочено /условно/ с изпитателен период от четири години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР