Насред летните жеги и наред с трусовете покрай номинации за

...
Насред летните жеги и наред с трусовете покрай номинации за
Коментари Харесай

Ти кой си, щом не знаеш какво ядеш?

Насред летните жеги и наред с трусовете около номинации за избор на нов основен прокурор, серия от инспекции демонстрират, че няма позитивни вести и за храната на страдалеца – българин. Оказва се, че насъщният му е забъркан с гадна турска квас, че не трябва да се разхлажда със сладолед на улицата, тъй като го дебне подлата ешерихия коли, а и за Коледа комай ще остане и без прасенце, поради плъзналата Африканска чума.

Както споделяше един зевзек от Перник наскоро: Днес живеем в свят, в който храната е цялостна с химия, само че по тази причина пък козметиката е фрашкана с мед, авокадо, витамини и минерали. Защо пък да не взема да си намажа една филийка с шампоан?!

Казват, че индивидът е това, с което се храни. Ако приемем това за правилно, то какъв човек ще да е българинът, който в последните години яде каквото завари и каквото му оферират на пазара. Ето няколко най-„ пресни” образци от през днешния ден:

Проби, направени от Асоциацията „ Активни потребители”, демонстрират, че сладоледът, който се продава на улицата, може да бъде рисков. В 4 от 11 от тях са открити бактерията ешерихия коли, обезпокоително оповестяват проверители от ефира и изясняват:

„ Говорим за насипния сладолед. Такъв има най-често по парковете и е много известен измежду децата. Много постоянно продавачите употребяват огромна лъжица. Обикновено тя се държи в буркан с вода. По този метод се развиват доста бактерии”.

Освен бактериите, някои огромни търговски вериги оферират и понижения на сладоледи в кутии, създадени лани. Пожелателно е да не се възползвате от тази „ екстра”, поучават диетолозите.

Някои от тях предизвестяват в медиите, че в България се употребява евтина турска квас за хляба, която се прави от живи бактерии, развъждани върху трупни кости и би трябвало да се внимава с нея. В така наречен фабричен хлябове по принцип се поставя квас, а тя е нездравословен и отровен артикул, съдържащ термофилни дрожди (захаромицети). Те атакували имунната ни система и разстройвали стомаха. Някои различни лечители даже настояват, че има връзка сред използването на квас и появяването на захарен диабет, заболявания по червата и бъбреците. От друга страна и зърното за брашно се третира с редица химикали, сортовете са ГМО, което хептен обезкуражават феновете на тестените произведения, които не се впечатляват доста от констатацията на CNN, че попарата, която се прави с хяб, била една от най-екзотичните закуски на света.

В разгара на лятото проблемите с храната на нашенеца се усилват. Специалистите предизвестяват да не избираме комплицираните ястия и най-много салатите с майонеза, с голям брой съставки, тъй като в случай че една от тях е инфектирана с микроби, тя ще опропасти целия артикул. Също по този начин да не посягаме към артикули с кайма, тъй като при смилането, смесването, пакетирането рискът от попадане на бактерии се усилва.

То да се чуди човек какво да яде през лятото! Някои споделят, че разделят храната на плодове, зеленчуци и „ един път се живее”. Последните са си ок, но първите и вторите имат проблеми с качеството на витаминозните артикули, както и с тяхната цена и обилие на пазарите в градовете. По този мотив пък шопът рекъл: Боба по този начин нарастна, че към този момент е въпрос на имотност и да пръ..еш...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР