Наскоро в рубриката Смели момичета ви представихме Веселина Янева от

...
Наскоро в рубриката Смели момичета ви представихме Веселина Янева от
Коментари Харесай

Риск печели

Наскоро в рубриката " Смели девойки " ви представихме Веселина Янева от Fitness Boutique Joy – място за смели и упорити дами, които са спрели да си търсят извинения и са намерили метод да се погрижат за здравето и външния си тип. Веселина е помогнала на стотици дами в нелеката им борба с килограмите, мускулната тресчица и ниското самочувствие.

Мислех си тази година да ви спестя обичайна " празнична " публикация, само че в главата ми от доста време и по много настойчив метод циркулират всякакви мисли, които са си наели стаичка и отхвърлят да се изнесат, най-малко не непринудено. Досадни наематели са, от тези, които срещаш по няколко пъти дневно, лицемерно усмихнати, престорено дружелюбни, уморително сговорчиви и непрекъснато изискващи – време, внимание, грижи.

Мислите ни. Такива посетители са те, появяват се неканени с всеки нов изгрев, само че отхвърлят да си тръгнат със залеза. Изкусни строители, които градят домовете си от сякаш чупливи материали, само че с времето ги трансформират в устойчиви здрави конструкции; които приютяват всяка неприятна дума, всеки непоследван позив на сърцето, всяко малко и огромно отчаяние. Почти постоянно работят гратис, само че нанасят вреди, които нямат цена. Аз съм от тези, които нямат потребност от огледало, с цел да схванат по какъв начин изглеждат; тези, които нямат потребност от непознати очи, тъй като се отразяват в своите лични. Много хора наивно имат вяра, че съумяват да прикрият неприятните си мисли с подправена усмивка и престорено положително въодушевление. За малко. Аз съм от другите – тези, които нямат потребност от огледало, с цел да схванат по какъв начин изглеждат; тези, които нямат потребност от непознати очи, тъй като се отразяват в своите лични. И единственото хубаво нещо на моите неприятни мисли е, че ме карат да диря табелата с надпис Exit.

Знаете ли какъв брой пъти вратата е била пред мен, хващала съм дръжката да я отворя и да изляза, само че страхът е надделявал? Да, зная, сътворявам усещане на смела и безстрашна жена, чието занимание е да позволява проблеми, само че по този начин да ми се желае един път някой да позволи моите, а аз да остана топло завита под одеялото на мечета, дочаквайки пролетта на моята наслада...

Не ми се е случвало до този миг. На 36 съм. Да изчакам още малко? Не мисля. Не съм срещнала индивида, който ще отнеме част от отговорностите ми? Едва ли някой ще се навие непринудено да поеме моя товар, а и нямам право да трансферирам отговорността за личното си благоденствие върху който и да било.

Ненапразно всяка година по това време не ви приветствам с бляскав текст, 90% от думите в който да са общоприети за времето от годината – здраве, благополучие, благополучие, сбъднати фантазии и прочие. Рядко насочвам такива пожелания и го върша нормално към хора, на които нямам какво друго да кажа. Не се опасявайте да стартирате изначало, тъй като всяко ново начало е край, който (не)съзнателно сте желали да сложите. Но вие, тези, които ме четете и сбъдвате моите персонални фантазии, бидейки част от женското царство на Fitness Boutique Joy, сте специфични хора в живота ми. На вас в никакъв случай няма да ви спестя истината, няма и да ви погаля с думи, тъй като човек би трябвало да бъде безпределно почтен с хората, които цени и обича. Истината постоянно е причина за другарство, от време на време дълго и по-често малко. А в случай че в миналото в живота си сте оставали сами, приветствам ви, значи сте били безпределно почтени със себе си.

Мили мои девойки!

Не се опасявайте от самотата, тя пречиства.

Не се опасявайте от сълзите, те ще размажат грима, само че ще избистрят погледа ви.

Не се опасявайте от любовта, тя ще ви нарани и раненото сърце ще обича още по-силно един ден.

Не се опасявайте да стартирате изначало, тъй като всяко ново начало е край, който (не)съзнателно сте желали да сложите.

Не се опасявайте да се неуспехите, оня, който не пробва, се проваля най-вече.

Не се опасявайте да бъдете.


До всички смели дами, които познавам.

Не се опасявайте!

Обещайте ми през идващите 365 дни да си вярвате повече, да се освободите от всички външно наложени правила и правила, с които ни дават обещание, че, в случай че се съобразяваме, ще бъдем едни щастливи плебеи на личните си предубеждения. Обещайте ми да пандизите порти, от които от дълго време духа студено; да отворите тази, на която написа " Внимание, високо напрежение! ", и да рискувате да бъдете щастливи, тъй като риск печели… съвсем постоянно.

А вашето благополучие си е ваша отговорност.

С любов и признателност.

 

Веселина Янева
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР