Наскоро учени са открили, че Луната се отдалечава от Земята

...
Наскоро учени са открили, че Луната се отдалечава от Земята
Коментари Харесай

Луната бавно се отдалечава от Земята и това започва да ни влияе

Наскоро учени са разкрили, че Луната се отдалечава от Земята и това трансформира всичко, което сме мислили, че знаем за връзката на нашата планета с нейния единствен натурален сателит.

Отдалечаването оказва и доста действително влияние върху продължителността на дните на нашата планета – въпреки и с необикновено мудна скорост.

Отдалечавайки се от Земята в продължение на милиони години, Луната в същото време удължава продължителността на междинния ден.

Екип от Университета на Уисконсин-Медисън прави изследвания върху скален пай от групировка на възраст 90 милиона години. Така те проучват взаимоотношенията на Земята с Луната преди 1,4 милиарда години.

Оказва се, че Луната се отдалечава от Земята с 3,82 сантиметра годишно. Това значи, че в последна сметка за 200 милиона години това ще докара до земни дни с дълготрайност 25 часа.

Стивън Майерс, професор по геонауки в Университета на Уисконсин-Медисън, споделя: „ Докато Луната се отдалечава, Земята е като въртящ се фигурист, който забавя скоростта, до момента в който протяга ръце. “

„ Една от нашите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР