Наскоро имахме удоволствието да бъдем сред специалните гости на едно

...
Наскоро имахме удоволствието да бъдем сред специалните гости на едно
Коментари Харесай

Д-р Христозов: „Кожата се нуждае от внимание и любов!“

Наскоро имахме удоволствието да бъдем измежду специфичните посетители на едно също толкоз особено показване, тъй като новата серия грижа за кожата на Avene си го заслужава. Първо в София, а по-късно и в Стара Загора. Но с цел да бъде в действителност особено способстваха и доктор Евгени Христозов и доктор Александра Христозова от дерматологични центрове “ ” , които обичат да споделят, че " красивата кожа е в действителност хубавичко кожа “.

Те ни припомниха и още нещо - че кожата е огледало на здравето на целият ни организъм – методът по който живеем, храната, която одобряваме, даже и прочувственото ни положение. И освен! „ Абсорбирането на фини прахови частици става освен посредством вдишването, само че и посредством кожата ни. Това води до генериране на оксидативен стрес, който форсира стареенето на кожата. Затова използването на систематични и местни антиоксиданти е основно за профилактиката на болесттите на кожата, свързани с оксидативен стрес, в това число и стареенето й “, показа доктор Христозов. А точно с помощта на антиоксидантното си деяние, продуктите от серията (тя включва дневен и нощен крем, серум и околоочен крем) се борят против първите признаци на стареенето – фини линии, загуба на искра и несиметричен загар. А ние към този момент използваме част от продуктите и можем да потвърдим, че са страхотни.



Д-р Христозова пък показа и концепцията на дерматологични центрове “ ” за подмладяване на кожата: „ Нашият блян при подмладяването на кожата е ориентиран към наблягане на красивите характерности на лицето и естествена промяна на минусите при непрекъсната връзка с пациента. Ние се стремим към естествени резултати, които се получават при вярно подбрани процедури в клиниката, постоянна приложимост на качествена козметика вкъщи и систематични грижи за физическото и психо-емоционалното положение на човек. Ние лекуваме хора, а не пациенти! “

Какви артикули би трябвало да имаме на козметичния си рафт, по какъв начин най-добре можем да защитим кожата си и по какъв начин тя да бъде по-красива и сияйна през новия сезон, ни споделя доктор Христозов.

Знаем, че след 30 годишна възраст ние, девойките, би трябвало да увеличим грижите за кожата си, само че по какъв начин да разберем от какво в действителност се нуждае тя?

Д-р Христозов: Нищо не може да размени пълноценната и задълбочена консултация с кожен лекар, изключително в случай че е съчетана и с компютърна диагностика на кожата. Ние от “ ” обичаме да споделяме, че красивата кожа е в действителност хубавичко кожа. Често кожни проблеми, обсъждани като козметични, са в действителност патологични и изискват лекуване от доктор с медикаменти, след което се минава към поддържаща грижа с подобаваща козметика. Все отново най-общо казано, кожата се нуждае от внимание и обич!

Тя би трябвало да се почиства всекидневно и по верен за съответния човек метод, би трябвало да се хидратира и да се защищава от изсушаване, както и от нездравословното въздействие на факторите на околната среда – ултравиолетови и инфрачервени лъчи, прахови частици във въздуха, цигарен пушек и други.

Какви артикули е добре да имаме на козметичния си рафт, с изключение на почистващ артикул и хидратиращ крем?

Д-р Христозов: Добре е да разполагаме с подобаващ фотозащитен крем, подобаващ околоочен крем, съответен крем и за дланите и шията които постоянно се подценяват. Ако имаме кожни проблеми, налагащи доживотна поддръжка, като себорейния дерматит да вземем за пример, би трябвало да разполагате и със съответните артикули, които ще разрешат на кожата да остане здрава, без да я повреждат.

Живеем в много нечиста среда. Как най-добре можем да защитим кожата си от оксидативния стрес и свободните радикали?

Д-р Христозов: Основната ни отбрана е използването на антиоксиданти в кремовете, които прилагаме и в храната, и напитките, които одобряваме всекидневно. Поддържането на съответно хидратирана кожа, която извършва сполучливо бариерната си функционалност е друго значимо оръжие в защитния ни боеприпас.

С какво се отличава серията A-Oxitive и както би трябвало да знаем за нея?

Д-р Христозов: Серията е новаторска на пазара, като предлага антиоксиданти, растежни фактори и доставящи сила за клетките ни молекули под формата на прекурсори и в една комфортна за потребление формула. Много забавен е и методът на Pierre Fabre при създаването на концепцията. Дневният серум и крем доставят на кожата ни хидратация, антиоксиданти, растежни фактори и източници на сила за клетките, когато са ни нужни – през дейната част на деня. Активните съставки на нощния крем , въпреки това, подтикват и подкрепят възобновяване на кожата тогава, когато то се случва обикновено – по време на нощния ни сън. Чудесно е, че не е пропусната и сензитивната кожа към очите .

Този метод на грижа за кожата, съгласуван с циркадния темп на физиологичните процеси в нашият организъм, е доста по-ефективен от общоприетия метод.



Доколко е значим и методът ни на живот – умеенето да почиваме, да се изключваме, методът ни нахранене?

Д-р Христозов: Благодаря Ви извънредно доста за този въпрос. Често забравяме, че кожата е огледало на здравето на целият организъм – методът по който живеем, храната, която одобряваме, даже психоемоционалното ни положение имат голямо отражение върху външния ни тип.

Как да се погрижим за кожата си в края на зимата, с цел да бъде по-свежа и сияйна за новия сезон?

Д-р Христозов: Зимният сезон постоянно е причина за мощна дехидратация на кожата. Това обезводняване основава удобни условия за нарушение на бариерната и функционалност и подготвя към инфекции, екземи, дерматити или просто покачва чувствителността към козметични артикули и външни въздействия. Затова съответната хидратация, която е баланс сред разчистване, приложимост на кремове, козметични процедури, метод на живот и хранене, е основата на хубавичко кожа, която постоянно наподобява свежа и сияйна.

 

С поддръжката на Avene

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР