Наскоро Илон Мъск заяви готовност един от заводите му, в

...
Наскоро Илон Мъск заяви готовност един от заводите му, в
Коментари Харесай

От Tesla Model 3 - респиратор

Наскоро Илон Мъск съобщи подготвеност един от заводите му, в който се създават електрически автомобили Tesla, да стартира да прави респиратори за американските лечебни заведения. В последните дни броят на инфектираните и умрелите от новия ковид в Съединени американски щати се усили фрапантно и милиардерът пристъпи към деяние.

В обществените мрежи Мъск показа видео, в което виждаме по какъв начин наподобяват машините за обдишване по дизайн на Tesla . За производството им ще се употребяват редица елементи от Model 3 , като да вземем за пример огромният екран от предното табло. В приложимост ще влязат и елементи от окачването на Model S.

Милиардерът оправдава това решение с обстоятелството, че имат доста такива елементи в наличност, те са да потвърдили своята резистентност и надеждност, а и това ще придвижи производството .

Tesla Made a Prototype Ventilator With Car Parts https://t.co/aYE8Y60aZq pic.twitter.com/AK8eumE6P7
— VICE UK (@VICEUK) April 7, 2020
Така Мъск отговори и на рецензиите по собствен адрес, че още веднъж желае да си прави реклама, създавайки друг дизайн , вместо да се придържа към познатите до момента, написа The Verge.
 Илон Мъск, Tesla и обещанието на милиардера да създаде респиратори за битката с ковид
Как Мъск ще бори ковид

Фабриките на Tesla към момента оперират

Докато респираторите Tesla стартират да се създават и доставят, Мъск направи подаяние на няколко американски лечебни заведения.

We are overwhelmed by the generosity of @Tesla who donated 40 ventilators to us today! Thank you, #Tesla, for helping us breathe a little easier during this difficult time. pic.twitter.com/oe03m4zXPi
— Henry Ford News (@HenryFordNews) April 4, 2020
Той закупи 40 утвърдени машини за обдишване и ги подари, само че в следствие се оказа, че не са от верния модел, който е нужен за интензивно лекуване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР