Наскоро една приятелка ми се оплака ей така, съвсем между

...
Наскоро една приятелка ми се оплака ей така, съвсем между
Коментари Харесай

Криво огледало

Наскоро една другарка ми се оплака ей по този начин, напълно апропо, до момента в който си пиехме утринното кафе по съседски:

– Мисля да си купя ново огледало. Мразя го това у дома, доста е погрешно. Каквото и да облека, не се одобрявам. Особено от кръста надолу.

– Ами оглеждай се гола – посъветвах я напълно откровено. А тя се разсмя с цяло гърло, от сърце, както не се е кикотила даже на прословутия ми анекдот за трите съседки и пияницата във входа. Оглеждай се гола и ще видиш какъв брой си хубава. – Как въобще ти хрумват сходни хрумвания, в действителност не знам – съумя да избъбри най-после моята кралица на такта, откакто си пое надълбоко мирис. Ухилих й се отсреща, възпламених една цигара, тъй като някои неща се споделят най-добре на фона на цигарен пушек, вдишах надълбоко и всичко си споделих, без лустро и цензура.

– Добре де, не наподобявам на момиче на " Плейбой ", няма да си изкривявам душата. Не съм на двайсет. И на трийсет не съм. И не е като да отивам на фитнес през ден. Нямам тунинг, подплънки и корекции. Но познай какво виждам, когато смъкна всичките си облекла и застана пред огледалото? Секс виждам. Виждам се през неговите очи и съм ужасно красива. С все недостатъци, мръвки и стрии, замирисвам на сладко отвред.

И знаеш ли за какво? Защото си познавам тялото и неговото познавам. Знам какво може да даде и какво желае да получи. А най-добре знам по какъв начин да си го вземе. Аз съм неговото оръжие за удоволствия, а той е моето. Същото това тяло, дето не мога да му закопчея дънките отпреди пет години, ми служи идеално, като ги смъкна. И на него му пасва. Знае къде е спусъкът и по какъв начин да го натисне, с цел да улучи право в задачата. В десетката е, сестро, всякога. Как да не го обичаш това тяло? Той го обича и аз го обичам. Гола се обичам най-вече. Оглеждай се гола и ще видиш какъв брой си хубава.

Тя ме изслуша, отпи от кафето. Замисли се и дори възпламени цигара, а сякаш ги отхвърля. Може и да съм я шокирала малко, само че ще го преглътне. Иначе защо са приятелките? Срещаме се след седмица, отново на утринно кафе. Обсъждаме децата, мъжете, съседите, рецептата за шоколадово суфле и пониженията по магазините.

Този път аз повдигам тематиката, сякаш апропо.

– Какво реши? Ще сменяш ли огледалото?

А тя ми се засмива отсреща с хубавите си равни бели зъби.

– Знаеш ли, отхвърлих се. Няма смисъл да мятам пари напразно. А и в действителност не е толкоз неприятно. Даже си е идеално… огледалото.

И се изчервява напълно като девойче. Не дръзвам да задълбочавам повече, само че другата седмица отново ще я попитам какво е видяла в кривото огледало. Знам, че ще ми каже. Иначе защо са приятелките?

Автор: Мария Пеева

Мария е кино преводач, блогър, майка на четирима сина и горда собственичка на две превъзходни хъскита и котарак на име Фройд. Накратко, щастливо-отчаяна или отчаяно-щастлива работеща стопанка. Повече от нея можете да откриете в блога й Mama Ninja.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР