Насилието над деца е недопустимо. Това заяви в Здравей, България

...
Насилието над деца е недопустимо. Това заяви в Здравей, България
Коментари Харесай

Фандъкова разкри как би посякла възпитателката-насилник от Борован!

Насилието над деца е неприемливо. Това съобщи в " Здравей, България " кметът на София Йорданка Фандъкова. Насилието над деца е неприемливо. Това съобщи в " Здравей, България " кметът на София Йорданка Фандъкова. Изказването й е във връзка зачестилите случаи на експанзия по детски градини и домове. Последният образец е за жена от център от фамилен вид в Борован, която брутално наскърбява и рита дете, назовава го воня, редувайки леви и десни удари по лицето му, а след това го влачи за косата и рита.

„ Хора като тази възпитателка нямат място в системата. Това е не просто недопуснимо “, уточни столичният кмет. Според Фандъкова в обществото би трябвало да има цялостен консенсус, че за хора, които упражняват физическо или психическо принуждение, място в системата няма.

Според нея изискванията на труд са тежки, дейностите са сложни, само че няма опрощение да се посегне на деца. „ В края на краищата ръководителят е този, който би трябвало да даде знак на работещите там. В подобен случай би трябвало да се реагира бързо, ясно, незабавно да се даде явен знак “, счита още тя.

Според нея шефът незабавно би трябвало да приключи болничния си и да се върне на поста даже и за ден, с цел да спре своеволията на възпитателката от Борован. " Трябва да се покаже, че по този начин не може и реакцията е светкавична ", счита тя.

Фандъкова разяснява и тематиката за видеонаблюдението в детските градини. „ Аз считам, че видеонаблюдението е една опция да се превантира, само че и да се вижда истината “, счита Фандъкова.

Тя напомни, че в София има външни камери в 80% от детските градини, а в половината забавачки са инсталирани вътрешни устройства. Столичният кмет обаче напомни, че това би трябвало да бъде консенсусно решение освен на екипа в детската градина, само че и на родителите.

„ Добре е да има такава система “, счита Фандъкова. „ Ние сме подготвени финансово да подкрепим всяка детска градина и всяка детска ясла, която реализира този консенсус “, добави още тя. Фандъкова посочи, че при съществуване на видеонаблюдение записът е добре да се пази един месец. Тя уточни, че тази година в столицата се откриват 4 детски градини и се стартират 9 нови.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР