Насилие избухна тази нощ в редица градове от парижкия регион,

...
Насилие избухна тази нощ в редица градове от парижкия регион,
Коментари Харесай

Четвърта нощ безредици край Париж след смъртта на местен, убит от полицай

Насилие избухна тази нощ в редица градове от парижкия район, за поредна, четвърта нощ на напрежение след гибелта на локален гражданин, убит от служител на реда, оповестява Българска телеграфна агенция.  

Десет души бяха арестувани за присъединяване в вълнения, принуждение и нанасяне на вреди в три общини североизточно от столицата Париж - Севран, Олне су Боа и Трамбле ан Франс. Там цяла нощ имаше конфликти и още веднъж бяха изпратени обилни полицейски сили. 

Опожарени бяха общо 14 коли и петнайсетина контейнера за отпадък. Автомобил на общинската полиция бе развален от хвърлени предмети. Подпалена бе спортна зала, заяви полицейски източник. Не се оповестява за потърпевши.

Трите общини са възмутени от гибелта на гражданин на Севран, убит в събота от служител на реда, до момента в който карал микробус, разгласен за откраднат. При инспекция на колата служител на реда се навел към прозореца на лидера и при неизяснени условия стрелял един път със служебното си оръжие, " в миг, когато бусът внезапно потеглил още веднъж ", заяви прокурорът на Бобини, предградие на Париж. Тежко ранен, водачът умрял в болничното заведение. Аутопсията удостоверила, че повода за гибелта е огнестрелната рана. Според разкази на локални хора, разпитани от Агенция Франс Прес, лидерът бил пощальон и работел за компания снабдител на колета. Той употребявал колата без позволение поради финансов спор с работодателя.

Полицията проверява случая. Полицаят, взел участие в случая - 32-годишен, е приет в болница в шоково положение и ще бъде разпитан, незабавно щом стане допустимо, посочи прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР