Нашите прабаби са познавали качествата на продуктите и затова прекрасно

...
Нашите прабаби са познавали качествата на продуктите и затова прекрасно
Коментари Харесай

Как да запазим продуктите свежи без хладилник

Нашите прабаби са познавали качествата на продуктите и по тази причина прелестно са се оправяли и без ледник. Техните препоръки може да са ви потребни на пикник, при странствуване или просто в случай че хладилникът ви е претъпкан.

Маслото се натъпква добре в чист стъклен буркан и от горната страна се залива с ледено студена подсолена вода, която би трябвало да се сменя безусловно всеки ден.

Млечните артикули се съхраняват в дребни съдинки, които се слагат в огромна тенджера или тава с вода. Продуктите се покриват с забрадка, чиито краища се спускат във водата.

Водата се изпарява и поддържа ниска температурата на млечните артикули, като предотвратява по този метод тяхното повреждане.

За да съхраните дълго време прясната риба, би трябвало първо добре да я почистите и да отстраните хрилете й. След това я подсушете доста добре, натъркайте корема й със сол и го запълнете със салфетки.

Всяка риба се завива с чиста суха хартия. Ако желаете да съхранявате отвън хладилника пресни раци, би трябвало да ги сварите, да ги сложите в стъклени буркани и да ги залеете със студена солена вода.

Зеленчуците се скапват от остатък на влага, по тази причина преди съхраняването им е по-добре да не ги миете и да ги увиете добре в хартия. Така те няма да увяхнат.

 Хладилник

Когато би трябвало да съхранявате без ледник месо, предотвратете достъпа на въздух към този бързоразвалящ се артикул. Можете да го залеете с високомаслено мляко.

След към час каймакът на млякото ще обвие като със защитна мрежа месото от всички страни, като няма да пропуща нахлуването на въздух. Млечната киселина ще забави развиването на бактериите.

Можете да херметизирате месото и по различен метод: попарете го с вряла вода и повърхността му ще побелее, защото ще се свари най-горния пласт на белтъчините в него.

Можете също по този начин просто да го намажете щедро с олио. През лятото би трябвало да предпазвате месото от мухи – натъркайте го хубаво с черен пипер и настърган хрян, завийте го в плат, пропит със сока от кисели краставички.

Яйцата се херметизират, като ги пуснете за пет секунди във вряща вода. Така под черупката се образува пласт сварен белтък, който защищава от повреждане. Неизползваните жълтъци съхранявайте в стъклен буркан или чаша, цялостен със студена вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР