Нашите партньори ще ни предоставят изтребители МиГ-29 и Су-25, съобщава

...
Нашите партньори ще ни предоставят изтребители МиГ-29 и Су-25, съобщава
Коментари Харесай

Украинското командване: България ни изпраща изтребители МиГ и Су


Нашите сътрудници ще ни дават изтребители МиГ-29 и Су-25, оповестява Командването на сухопътните войски на Украйна на страницата си във „ Facebook “.


Според обявата се чака България да даде на Украйна 16 изтребители МиГ-29 и 14 Су-25. Полша ще се включи с 28 броя МиГ-29, а Словакия – с 12.



Ако би трябвало те ще бъдат основани на полска територия и оттова ще бъдат употребени от украински водачи, написа в известието.


Публикацията на украинското командване обаче влиза в несъгласие с вчерашното изказване на българския министър председател Кирил Петков, съгласно който „ Не сме поели никакви задължения да изпращаме български самолети в Украйна “.

В събота ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че за пръв път в историята Европейски Съюз ще достави военно съоръжение на страна, която е под нахлуване.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел пък заяви, че Украйна е поискала изтребители от страните членки.

Според специалисти Украйна може в актуалният миг да употребява единствено руски изтребители, тъй като няма подготвени водачи и логистика за самолети западно произвеждане. А руски изтребители в Европейски Съюз имат единствено някогашните соц страни, измежду които и България.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР