Нашите електрически автомобили са важна стъпка към едно по-устойчиво бъдеще,

...
Нашите електрически автомобили са важна стъпка към едно по-устойчиво бъдеще,
Коментари Харесай

Volvo Cars с нови енергийни решения, обхващащи по-широк климатичен потенциал на електрическите автомобили

Нашите електрически коли са значима стъпка към едно по-устойчиво бъдеще, само че колите и техните акумулатори могат да създадат доста повече от елиминирането на излъчванията от ауспуха. Например, знаете ли, че стационарните електрически коли имат капацитета да зареждат дома Ви, Вашите уреди или даже да върнат зареждане към енергийната мрежа?

За да се възползваме от този капацитет и да подпомогнем прехода към по-интелигентна, по-устойчива и по-ефективна енергийна мрежа, в този момент стартираме Volvo Cars Energy Solutions. Това е изцяло нова бизнес единица, която ще предлага технологии и услуги за предпазване на сила и зареждане, които образуват нова енергийна екосистема сред нашите коли, живота на нашите клиенти, ефикасното потребление на силата и обществото като цяло.

Например, двупосочното зареждане е технология, която разрешава на електрическия автомобил да върне спомагателна сила към съвместима мрежа, като оказва помощ да се балансира мрежата по време на пиковите часове и да се понижи потребността от електричество, генерирано от изкопаеми горива. Нашият нов флагман, изцяло електрическият SUV EX90, ще бъде първият автомобил на Volvo, оборудван с целия нужен хардуер и (след време) програмен продукт, с цел да разреши в двете посоки зареждане и непосредствено предпазване на сила от слънчева сила.

Заедно с Göteborg Energi Nät AB, мрежова компания в родния ни шведски град Гьотеборг, стартираме една от първите пилотни стратегии от транспортно средство към мрежата (V2G), която има за цел да тества такива V2G технологии в локалната енергийна мрежа и в домашна среда с действителни клиенти.

Пилотният план има за цел освен да получи утвърждение от мрежова компания и да показва на други мрежови компании, че V2G стратегиите могат да обезпечат осезаеми изгоди, само че и да сътвори сцена за тестване на нови технологии, които са централни за бъдещето на Volvo Cars отвън нашите лаборатории.

„ С в двете посоки зареждане можете да употребявате батерията на автомобила си като спомагателен източник на сила, да вземем за пример за зареждане на вашия дом, други електрически устройства или различен електромобил Volvo “, сподели Александър Петрофски, новият началник на Volvo Cars Energy Solutions. „ Следващата стъпка ще бъде да активираме тази функционалност в цяла Швеция и се надяваме, че това ще проправи пътя за още по-широко приемане на сходни услуги за зареждане и предпазване на сила в цяла Европа. “

Достатъчен авариен потенциал
Тъй като се стремим да бъдем компания за напълно електрически коли до 2030 година, ще пуснем милиони електрически коли Volvo по пътищата през идващите години. Нашите инженери са пресметнали, че общият потенциал на батерията ще доближи към 50 GWh доникъде на десетилетието. Въпреки че тези коли ще употребяват няколко TWh електричество всяка година, това ползване на сила е гъвкаво и може да бъде преместено във времето посредством интелигентно зареждане.
В същото време данните от нашия автопарк на Volvo демонстрират, че междинното на ден шофиране в Европа употребява по-малко от 10 kWh, до момента в който 90% от всички дневни карания употребяват по-малко от 20 kWh. Това значи, че остава задоволително авариен потенциал на батерията, който може да се употребява за други цели, с опция както за финансови изгоди за нашите клиенти, по този начин и за обилни изгоди за климата.
Тук влиза в деяние двупосочното зареждане: технология, която разрешава на клиентите да пренасочат силата, съхранявана в батерията на тяхното електрическо Volvo, на по-късен стадий. V2G е един от тези сюжети, защото разрешава силата да бъде доставена назад към електрическата мрежа от батерията на електрическия автомобил, когато търсенето на електрическа енергия е по-високо – против отплата.

„ С помощта на интелигентно зареждане можете да зареждате своето електрическо Volvo в най-подходящото време от позиция на устойчивостта и икономичността “, сподели Александър Петрофски. „ Сега си представете, че можете да употребявате тази сила по-късно, може би по време на пиковите часове, когато цените са по-високи и енергийният микс е по-малко резистентен. Идеята с построяването на енергийна екосистема към вашия автомобил и батериите е, че Ви разрешава да спестите пари и да намалите излъчванията на CO2, до момента в който енергийните компании се възползват от понижени вложения в мрежата и по-малко общо влияние върху околната среда.


*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР