Наши военни откриха съвременно руско оръжие в бази на проиранската

...
Наши военни откриха съвременно руско оръжие в бази на проиранската
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Наши военни откриха съвременно руско оръжие в бази на Хизбула

" Наши военни откриха модерно съветско оръжие в бази на проиранската терористична формация " Хизбула " в Южен Ливан ", това сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, представен от основаната в родината му медия мигнюз.


Министър-председателят на Еврейската страна в изявление пред френския вестник " Фигаро " акцентира, че според резолюция на Организация на обединените нации от 2016 година в региона южно от река Литани (близо до северната граница на Израел) не може да има други въоръжени лица, с изключение на чиновници на Въоръжените сили на арабската страна. " Хизбула " стартира да нарушава решението на международната организация още незабавно след приемането му. Нейни членове и последователи изкопаха десетки тунели и скривалища, където нашите бойци и офицери откриха съветското оръжие ", сподели още той.

" Премиерът се спря и върху задачите на дейностите на Въоръжените сили на страната му (ЦАХАЛ) в Ливан. Ние нямаме никакво желание да се намесваме във вътрешните работи на северната ни съседка ", съобщи Нетаняху.

Политикът уточни още: Нашият приоритет е жителите на страната ни, живеещи в северната ѝ част да се върнат по домовете си и да живеят спокойно и умерено.

" Днес от ЦАХАЛ оповестиха, че за миналото денонощие при дейностите им в Ливан са убити 45-ма терористи. Сред ликвидираните е и командирът на батальон на " Хизбула " Хасин Мухамад. Разрушени са 150 обекта на инфраструктурата на мюсюлманските екстремисти ", това съобщи израелската медия нюзру.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР