Ликвидирано е огнище на птичи грип в опитната база на

...
Ликвидирано е огнище на птичи грип в опитната база на
Коментари Харесай

Откриха огнище на птичи грип в база на пловдивски университет

Ликвидирано е огнище на птичи грип в опитната база на Аграрния университет в Пловдив и се подхващат всички ограничения за ограничение на разпространяването на заболяването. Това заяви регионалният шеф на Пловдив проф. Христина Янчева след съвещание на Областната епизоотична комисия, свикана по отношение на откритото от БАБХ огнище на  Инфлуенца А (грип).

Определена е 3-километрова защитна зона и в нея попада град Пловдив. В 10-километровата следена зона влизат обитаеми места от три общини - от Община Родопи селата: Крумово, Браниполе, Белащица и Ягодово; от Община Марица селата: Войводиново, Скутаре, Рогош, Трилистник, Желязно и от Община Садово: гр. Садово и селата Кочево, Катуница и Краджово.

С цел недопускане на разпространяването на заболяването ОДБХ-Пловдив предприе дейности за умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в образователно опитната база на университета, което завърши през днешния ден. Загробени са към 900 птици на утвърден терен. Предстои неведнъж разчистване и  стерилизация въз основата и осъществяване на клинични прегледи на птиците, отглеждани в птицевъдните обекти в обитаемоте места в 3-километровата защитна зона и 10-километровата зона са наблюдаване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР