„Нашата коалиция не е създадена, за да ратифицира тази конвенция”

...
„Нашата коалиция не е създадена, за да ратифицира тази конвенция”
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО с любопитен коментар за Истанбулската конвенция

„ Нашата коалиция не е основана, с цел да ратифицира тази конвенция” – по този метод депутатът от „ Обединени патриоти”/ВМРО доктор Калин Поповски отговори в eфира на bTV на въпроса дали гласуването на Истанбулската спогодба може да докара до разтърсвания в ръководството.

Документът провокира сериозна дискусия дори вътре в държавното управление, където се оказа, че 8 от министрите имат опасения, че под прикритието на по-добра отбрана за жертвите на домашно принуждение в действителност външни сили се пробват да вкарат третия пол и да узаконят еднополовите бракове.

„ Ако мине без нашите гласове нямам доверие да сътвори толкоз сериозен трус”, разяснява Поповски. По думите му за излизане от ръководството може да се приказва по-скоро при конфликт с ГЕРБ да вземем за пример за бюджета.

Като доктор той призна, че има хора, при които човек се ражда като представител на единия пол, само че наподобява като представител на другия. В същото време депутатът акцентира, че приказваме за извънредно малко сходни случаи.

Поповски изясни, че съгласно филолози конвенцията „ отваря вратичка” всеки да може да се дефинира като мъж или жена след пубертета си, а това не е задоволително „ тъй като ние сме консервативна партия и коалиция, изповядваме консервативните християнски ценности”. Според него е „ все едно”, че евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки не е дал своя вот „ против” конвенцията, а единствено се е въздържал в Екологичен потенциал.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР