Наш международен шофьор се озадачи от видяното в северната ни

...
Наш международен шофьор се озадачи от видяното в северната ни
Коментари Харесай

Тираджии се чудят: Снабдяваме ли Украйна с нещо, и ако е така - с какво?

Наш интернационален водач се озадачи от видяното в северната ни съседка. Той е забелязал десетина хладилни камиона да се движат от България в посока Румъния. По думите му, те са били ескортирани и от по една кола и микробус.

„ В Румъния десетина хладилника с български номера, с отворени табели АДР, ескортирани от по една кола и един микробус начело и откъм гърба. Какво ли карат… движеха се в посока България-Румъния, “ написа той.

Не закъсняха и догатките под обявата му в обществената мрежа. Повечето водачи считат, че най-вероятно това са доставки на оръжия за Украйна. Тази тематика провокира бурни реакции през последните дни. На политическата сцена у нас мненията са на двата полюса. Партиите не могат да стигнат до консенсус дали би трябвало България да изпраща военна помощ за Украйна. По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия оповестиха, че биха напуснали обединението, в случай че това се случи.

Премиерът Петков от своя страна, пристигайки в страната и след диалог с президентът Зеленски съобщи: „ Ще гласуваме " за " военна поддръжка на Украйна и ще продължим филантропичната си поддръжка. На Зеленски ще кажа, че България няма да бъде безучастна в тази покруса. Това не е единствено техен проблем. “

„ Ами доста работи могат да са. Включително тъй наречените изсъхнал алкохол или полутечен азот. Друго на табелите за АДР имаше ли? Ескортират се и бързи неща. Например импланти, транспланти и така нататък само че също по този начин цялата таблица на Менделеев, където по някаква причина (най-често запалимост или взеивност), се поддържа температура на превоз. Включва течен водород. Дето другояче си е безусловно безопасен и ги има на всякъде. Но не е полутечен и не е в контейнери под налягане. Та... всичко може да е! Всичко, което при смяна на избрана температура и условия става рисково, “ разяснява негов сътрудник.

„ Зависи накъде. Ако е в посока Украйна - оръжие. От януари до в този момент по към 50-60 камиона на седмица единствено от боеприпас за Полша до края на февруари бяха единствено украински. Ако е в противоположна посока, незнам, “ написа различен.

„ Да единствено че към табелите за АДР имаше и пояснителна с 1.1 ВЗРИВНИ, та май май си доставяме “, счита различен водач.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР