Насекоми вредители настъпват от топлите към по-студените региони на света

...
Насекоми вредители настъпват от топлите към по-студените региони на света
Коментари Харесай

заради глобалното затопляне: Насекоми мигрират към по-студени райони и заплашват реколтата

Насекоми вредители настъпват от топлите към по-студените райони на света поради световното стопляне. Вредителите, от падащите армейски червеи до пустинните, заплашват реколтите в топлите страни, а покачването на температурите в международен мащаб благоприятства разпространяването им и в други региони, предизвестяват от Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие.
Това крие съществени опасности за фермерите и основава условия за увеличение на глада по света, оповестява Фондация Томпсън Ройтерс, като се базира на изследване на Организация на обединените нации. Насекоми към този момент са унищожавали до 40 % от реколтата в международен мащаб. Миграцията им в нови региони ще докара до още по-големи провали и загуба на продоволствени артикули.
 Das Erste: След ковид Индия я връхлетя настъпление от скакалци Das Erste: След ковид Индия я връхлетя настъпление от скакалци
В последно време Индия претърпя цяла поредност от бедствия, написа немското издание Das Erste под заглавие Zeit der Plagen. Отначало дой...
" Вредители като падащия армейски червей, който се храни с царевица, сорго и просо, както и плодови мухи от семейство Trypetidae, които нанасят вреди на плодовете и на други култури, към този момент са популяризират в нови региони поради стоплянето на климата ", се споделя в известието на Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие. За други като пустинния скакалец - нанасящият най-вече вреди мигриращ пакостник, се чака да трансформират миграционния си маршрут и географско разпространяване вследствие на климатичните промени.
Сериозен е рискът от разпространяване на вредители по селскостопанските и горските екосистеми в похладните арктически региони, както и в тези с сдържан и субтропичен климат. Дори и единствено една извънредно топла зима може да е задоволително изискване за установяването на инсекти вредители на обещано място, предизвестяват специалистите. Болестите по растенията костват на международната стопанска система всяка година по повече от 220 милиарда $, а вредите от вредители са за най-малко 70 милиарда $, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР