НАСА разкри два нови космически костюма, които ще бъдат носени

...
НАСА разкри два нови космически костюма, които ще бъдат носени
Коментари Харесай

НАСА показа космическите костюми, предназначени за първата жена на Луната

НАСА разкри два нови галактически костюма, които ще бъдат носени от първата жена, стъпила на Луната, написа " Гардиън ".

Новото потомство галактически скафандри са направени за програмата " Артемис " , която има за цел първата жена и идващият човек да кацнат на Луната до 2024 година

В централата на НАСА админът Джим Брайдънстайн и галактически инженери показаха новите костюми.

Кристин Дейвис, инженер от галактически център " Джонсън ", показа бял галактически скафандър със синьо и алено на ръкавите . Костюмът, прочут като Exploration Extravehicular Mobility Units ( xEMUs), е основан за проучване на лунната повърхнина и съответно на Южния полюс на Луната , където по проект НАСА ще изпрати хора на задача.

Кристин Дейвис клекна, с цел да вземе камък, с което показва подвижността на xEMUs.

" Кристин носи галактически костюм, който ще пасне на всички наши астронавти , когато отидем на Луната. Това са нашите костюми за потомство " Артемис ", разгласи Джим Брайдънстайн.

Костюмът разрешава по-голяма пъргавина от предходните. Той е пригоден да устоя при температурни стойности от -150 градуса до 120 градуса по Целзий.

" Ако си спомним поколението " Аполо ", Нийл Армстронг и Бъз Олдрин подскачаха като зайци на повърхността на Луната. Сега ние ще можем да вървим по повърхността на Луната, което е доста друго от нашите костюми в предишното ", разяснява още Брайдънстайн.

Нов оранжев костюм, предопределен за системата за оцеляване " Орион ", беше облечен от галактическия инженер Дъстин Гомърт . Ще бъде носен от астронавтите, когато отидат в Космоса с капсула " Орион " и се върнат на Земята.

Целта е костюмите да бъдат носени от екипажи с друго телосложение , откакто тази година беше отсрочен проект за първата галактическа разходка на екип от дами поради неналичието на задоволително костюми със междинен размер.

Кристина Кох и Ан Макклейн трябваше да изоставен Международната галактическа станция и да слагат акумулатори, само че в последна сметка взе участие единствено Кох поради липса на костюми.

За четвъртък е планувано Кристина Кох и Джесика Мейър да излязат от галактическата станция за 6 часа , с цел да сменят акумулатори.
 НАСА анулира дамските галактически разходки поради липса на скафандри
НАСА анулира дамските галактически разходки поради липса на скафандри

Плановете на организацията са се трансформирали поради дефицит на галактически скафандри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР