НAСA потвърди във вторник, че хора няма да кацат отново

...
НAСA потвърди във вторник, че хора няма да кацат отново
Коментари Харесай

Официално: Кацането на Луната се отлага за 2026 г.

НAСA удостовери във вторник, че хора няма да кацат още веднъж на Луната най-малко до 2026 година, нито ще обикалят към нея най-малко до септември 2025 г. 
Кацането на „ Артемида III “ на Луната към този момент беше отсрочено от в началото плануваната дата 2024 година Официално задачата „ Артемида IV “ до препоръчаната галактическа станция Lunar Gateway пък остава за 2028 г. 
„ Безопасността е наш главен приоритет и с цел да дадем на екипите на „ Артемида “ повече време да се оправят с провокациите с първите разработки. Така че, това, което желая да ви кажа, е, че поправяме нашия график, с цел да се насочим към „ Артемида II “ за септември 2025 година и септември 2026 година за „ Артемида III “, което ще изпрати хора за първи път на южния полюс на Луната. “ 
Въпреки че е разочароващо, забавянето не е изненадващо, а аргументите са основателни. Загубата на задачата Peregrine на Astrobiotic с десетки научни опити на борда е едно, само че в случай че четирима астронавти умрат заради липса на подготовка, това би било непростимо.
„ Връщаме се на Луната по метод, който в никакъв случай не сме правили до момента и сигурността на нашите астронавти е главен приоритет на НАСА, до момента в който се приготвяме за бъдещи задачи „ Артемида “, добави Нелсън.
„ Научихме доста след „ Артемида I “ и триумфът на тези ранни задачи разчита на нашите търговски и интернационалните партньорства, с цел да разтеглим нашия обсег и схващане за мястото на човечеството в нашата Слънчева система. „ Артемида “ съставлява това, което можем да реализираме като нация – и като световна коалиция. Когато насочим погледа си към това, което е мъчно, дружно можем да реализираме това, което е ужасно. “
Неотдавнашният опит на Русия да кацне на южния полюс на Луната може и да се е провалил, тъй като страната се състезаваше с Индия и претупа плана, разясняват наблюдаващи. Тъй като няма друга нация, която съществено да се състезава да доближи Луната, НАСА може да си разреши да играе на несъмнено.
„ Оставяме сигурността на екипажа да ни управлява при вземането на решения. Ще използваме летателния тест „ Артемида II “ и всеки идващ полет, с цел да понижим риска за бъдещи задачи на Луната “, сподели Катрин Кьорнер от НАСА. „ Разрешаваме провокациите, свързани с опциите и интервенциите за първи път, и сме по-близо от всеки път до установяването на дълготрайно проучване на най-близкия комшия на Земята. “
 Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР