НАСА обяви решението си за компанията, която ще осигури космически

...
НАСА обяви решението си за компанията, която ще осигури космически
Коментари Харесай

Добра новина за Мъск - НАСА избра SpaceX и за Артемис-4

НАСА разгласи решението си за компанията, която ще обезпечи галактически уред и за четвъртата мисия от плана " Артемис ", която ще приземи астронавти на Луната - SpaceX.

Добрата вест за борещия се с новата си облага Илон Мъск значи контракт за още 1,15 милиарда $ за галактическата му компания, който не се очакваше да получи.

Мисията " Артемис - 1 " към този момент е в космоса и включва транспортен съд без човешко наличие на борда, който ще тества концепцията за идващите задачи. " Артемис - 2 ", която е планувана за 2024 година, се чака да прати първите хора в орбита към Луната и да стартира работа по основаване на галактическа станция там. А " Артемис - 3 " планува ново кацане на Луната от хора за пръв път от 50 години. 

SpaceX завоюва състезанието за уред за " Артемис - 3 " и в началото НАСА не ги допускаше до състезанието за " Артемис - 4 ", с цел да има авариен уред от различен вид. Сега обаче проектът е SpaceX да модифицира апарата по този начин, че да може да взима астронавти от галактическата станция и да ги приземява на Луната неведнъж.

Първоначалният контракт на SpaceX е за 2,9 милиарда $, в този момент ще надмине 4 милиарда. По всяка възможност " Артемис - 3 " ще излети през 2026 година, а " Артемис - 4 " - най-рано през 2027 година
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР