Елегантни и секси на вид, с метален блясък, тези слушалки

...
Елегантни и секси на вид, с метален блясък, тези слушалки
Коментари Харесай

Само за аудиофили: Sennheiser Momentum True Wireless 4


Елегантни и секси на тип, с железен искра, тези слушалки ще паснат като украшение в ухото
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Малцина схващат хората, които са вманиачени на тематика съвършен тон. За множеството консуматори наподобява, че пристрастеността към аудио-техниката е просто ненужно трошене на пари или проява на снобизъм. Ако сте от малцината неразбрани аудиофили, една оригиналност, която не трябва да пропускате, е появяването на безжичните слушалки Sennheiser Momentum True Wireless 4 – тримерен тон и същинска приятност за ухото в компактния размер на „ тапи ”.

Линията слушалки Sennheiser Momentum не е оригиналност на пазара и се асоциира с високо качество слушалки за „ фанатици ”. Сега е назряло време за най-новото предложение в серията – Sennheiser Momentum True Wireless 4.

Тези слушаки вид „ тапи ” са проектирани да се конкурират с най-хубавите слушалки с интензивно шумопотискане. Елегантни и секси на тип, с железен искра, те ненапълно наподобяват на бижута в ухото.

Качество на звука

Трудно е да предадем с думи какво значи качество на звука и с какво то е по-различно при  Sennheiser Momentum True Wireless 4. Можем да съпоставим звученето на тези слушалки с 3D картина: звукът е обемен, тримерен, като че ли човек се намира вътре в музиката.

Ако, да вземем за пример, слушаме концерт, то ще почувстваме металическия глас на флейтите, трептенето на тимпаните и съвсем цялата „ текстура ” на всички музикални принадлежности, освен това ситуирани по „ звуковата сцена ”, като че ли сме тъкмо там, измежду музикантите. Въпреки компактния си размер слушалките съумяват да придадат пространствена дълбочина на звука.

Освен за слушане на желаната музика, това 3D чувство е основно за прекарването при игри и гледане на филми. Обемното чувство на звука разрешава тъкмо и безпогрешно да локализираме източника – даже по-добре, в сравнение с бихме се ориентирали в действителна житейска обстановка.

Разбира се, за положителното звучене човек може да се погрижи и с доза персонална интервенция, като направи фини настройки с екулайзера в приложението към слушалките. Така ще поправя тоновете съгласно персоналните си желания.

Накратко, тези слушалки звучат ужасно: чисто, бистро, обемно, триизмерно. Звуковото възпроизвеждане е в диапазона 5Hz – 21000Hz, а съотношението сигнал-шум е 107 dB!

Шумопотискане

Шумопотискането в Sennheiser Momentum True Wireless 4 е плашещо положително. Плашещо, фактически! Ако отворите кутията, ще забележите в листовката предизвестие в никакъв случай да не шофирате с тези слушалки. И има причина. Наистина външните звуци са смайващо добре изолирани. Няма да е пресилено да се каже, че в случай че караме с тези слушалки и отнякъде наближава кола за спешна помощ с включена сирена, прекомерно евентуално е да не я чуем.

Доколкото са правени измервания, понижаването на шума е към 83%. Въпреки, че не може да бъде избегнат типичният „ бял звук ” на шумопотискането, истина е, че съвсем всички околни звуци са изолирани като с невидима стена.

Ако вървим по многолюден тротоар и слушаме запис на глас или музика, няма да чуем нито хорските диалози в близост, нито плача на колите. Е, няма да чуем и в случай че някой наближава с бързи стъпки зад тила ни. Но пък в случай че постоянно летим със аероплан, тези слушалки са нещо, което бихме желали да имаме със себе си на борда!

За тези, които избират да слушат без шумопотискане, режимът на „ бистрота ” разрешава нахлуване на близките звуци и даже известно увеличаване.

Дизайн

Корпусът на слушалките е задоволително огромен, с цел да изпъква осезаемо отвън ушите. Високоговорителите имат диаметър 7 мм. Sennheiser подсигурява, че можем да ги сложим несъмнено в мидата на ухото с три разнообразни размера силиконови конуси. Все отново в случай че човек има прекомерно дребни уши, може да му се стори, че слушалките са огромни, с цел да ги натъпче в ухото си.
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1.gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1.gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 

Sennheiser Momentum True Wireless 4 са проектирани със отбрана от навлизане на вода по стандарта IP54. Това не е задоволително за плуване, само че пък е изцяло задоволително да устоят на мокренето при тренировки или пък при дъжд. Въпреки, че щеше да е идеално да са изцяло водонепроницаеми, въпреки всичко е добре да знаем, че можем да ги използваме в съвсем всякаква житейска обстановка – при дълги бягания, интензивни тренировки, при неочакван пролетен дъжд…

Ежедневно ръководство

Sennheiser Momentum True Wireless 4 се ръководят благодарение на капацитивни сензорни пластини на гърба на всяка слушалка. Няма бутони или механични елементи, затова е по-малко евентуално „ тапите ” да се повредят и да се утежни качеството на музиката.

С известно време за привикване ръководството в действителност е много семпло:

Освен това има смартфон-приложение за ръководство на слушалките. Sennheiser Smart Control е един от най-полезните софтуерни другари и има какво да предложи. Например, можем да накараме слушалките да се самонастройват съгласно ушите ни; можем да използваме 5-лентов екулайзер, с цел да настроим звука; даже да зададем координати за геозониране на дейното шумопотискане съгласно това къде се движим.

Особено забавен е пробата за нагласяване, защото доста хора не знаят какъв брой значимо е положителното нагласяване на слушалката към ухото. Проблемите с пасването значат неприятно уплътнение, неприятно качество на звука и по-слаб резултат на шумопотискането. Наличието на приложение за инспекция на прилепването оказва помощ доста.

Свързаност и съгласуемост

Sennheiser Momentum True Wireless 4 се свързва с източниците на аудио посредством Bluetooth 5.4 с SBC, AAC, aptX Adaptive, aptX Lossless или — след актуализация на фърмуера — LC3 и LE Audio. Който употребява iPhone, ще бъде стеснен до кодеците AAC (и SBC). Потребителите на Android са облагодетелствани, защото тези телефони постоянно могат да употребяват цялостната гама от налични кодеци.

Слушалките могат също по този начин да се свържат с Auracast, в случай че сходни източници са налични в непосредственото обграждане. Разбира се, разполагат и с вграден микрофон за диалози.

Батерия и зареждане

Батерията на Sennheiser Momentum True Wireless 4 обезпечава малко под 8 часа възпроизвеждане на музика при 75 dB (безопасно, типично равнище на слушане). Това е оттатък времетраенето, което множеството сегашни същински безжични слушалки реализират, даже и да не е рекордно. За потребителя цифрата значи, че не би трябвало да има проблеми с пътуването до работното място и даже в случай че би трябвало да изкара цялостен работен ден, евентуално ще може да се размине с презареждането им.

В допълнение към кабелното USB Type-C зареждане посредством калъфчето слушалките могат да се зареждат от какво да е Qi-съвместимо безжично зарядно устройство. Това е добре за моментите, когато не желаеме да се занимаваме с кабели. Безжичното зареждане е все по-предпочитано в днешно време – освен поради удобството, само че и тъй като резервира дълготрайността на продукта, в случай че батерията се поддържа заредена в диапазона от 20 до 80%.

Във връзка с това приложението Sennheiser Smart Control има „ режим за отбрана на батерията ”, който зарежда по-бавно, с цел да резервира здравето ѝ. Въпреки че звучи малко нелогично, това държание е въпрос на добра „ зарядна хигиена ”. Така слушалките ще имат доста по-дълъг живот, в сравнение с биха имали с непрекъснати цикли на зареждане и разреждане от 0 до 100% – метод, за който е известно, че бързо разгражда клетките.

Наличност и цена

Както казахме, това са слушалки за аудиофили, с извънредно качество. Затова не е изненадваща и цената им: Sennheiser Momentum True Wireless 4 са налични в комерсиалната мрежа у нас за към 580 лева с Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца. На последното ревю CES 2024 в Лас Вегас този нов артикул завоюва 14 награди „ Най-доброто от шоуто ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР