НАСА направи официално изявление за това, че край на света

...
НАСА направи официално изявление за това, че край на света
Коментари Харесай

Не се плашете от Кървавата Луна, няма да има край на света!

НАСА направи публично изказване за това, че завършек на света и рухване на астероид, които свещеник Джон Хаги от Сан Франциско свързва със серия „ кървави луни “ тази година, „ са невъзможни по принцип и нямат нищо общо с действителността, оповестява New York Times.

Лунните затъмнения настъпват, когато естественият сателит на нашата планета, движейки се към Земята, навлиза в земната сянка. Ако плоскостта на орбитата на Луната и Земята съвпадаха, то лунните затъмнения биха се повтаряли всеки месец.

Но ъгълът сред тях е 5 градуса – с цел да настъпи затъмнение, Луната при пълнолуние би трябвало да се намира в точката на пресичането на нейната орбита и плоскостта на земната орбита – еклиптиката.

За една година нормално протичат едно-две лунни затъмнения, само че тази година Земята я чакат четири сходни събития.

През юли и август измежду редица християнски секти в Съединени американски щати и страните на Запада почнало бързо да се популяризира „ пророчеството “ на свещеник Джон Хаги (John Hagee), създател на църквата на Крайъгълния камък, в което той предсказва, въз основа на цитати от древен текстове, рухването на астероид и настъпването на края на света през септември 2015 година.

Тези заявки привлекли вниманието на НАСА, чиито експерти пасторът уведомил за настъпването на „ края на света “ посредством Фейсбук, както и бюрото за околоземни обекти, занимаващо се с оценка на астероидната опасност, и те излезли с формален отговор.

Според думите на експертите възможностите за конфликт на Земята с най-опасните метеорити не надвишават 0,01% и през септември тази година, съгласно настоящите данни и оценки на НАСА, нашата планета няма да се сближи с нито едно от стоте най-опасни околоземни небесни тела.

Освен това, както означават в НАСА, в близкото столетие опасността за Земята откъм метеорити ще бъде на равнище към нулата и към този момент нищо не заплашва нашата планета.

Припомняме, че на 28 септември пълнолунието ще бъде съпровождано от цялостно лунно затъмнение. Това събитие е получило названието Кървава Луна.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР