[NASA/Handout via REUTERS] ЕДНА ЗА ЧЕТЕНЕКакво не знаехте за Аполо

...
[NASA/Handout via REUTERS] ЕДНА ЗА ЧЕТЕНЕКакво не знаехте за Аполо
Коментари Харесай

4+1 | За фактите и политическите обрати зад Аполо 11, за историите на загиналите в Антарктика откриватели и още

[NASA/Handout via REUTERS] ЕДНА ЗА ЧЕТЕНЕ

Какво не знаехте за Аполо 11

След 500 години първото кацане на Луната най-вероятно ще се счита за най-великото достижение на 20-ти век. За множеството хора това достижение се лимитира със самия запис на Нийл Армстронг и Бъз Алдрин незабавно след кацането. Реалистично видяно, кацането на Луната е резултат от десетилетие невероятни старания и политически обрати. А и несъмнено не сте чували, че два дни преди излитането на Аполо 11, руснаците вършат обезверен опит да приземят задача без екипаж на лунната повърхнина. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Антарктика - замръзналото гробище
Под снеговете и леда на Антарктика евентуално има стотици заровени и замръзнали вечно несполучливи учени и откриватели. Дори със сегашните технологии и екипировка, Антарктика може да бъде смъртоносна за тези, които посмеят да стъпят там. В нов план BBC наблюдава някои от най-известните или странни истории на жертвите на замръзналия континент. Прочетете повече тук.

Разочароващият край на Игра на тронове
Големи елементи от финалния епизод на Игра на тронове може да ви наподобяват познати отнякъде по разочароващ метод. Това е тъй като Толкин е написал в пъти по-добра версия на същите тематики и събития от това, което получихме в ефирен вид от Игра на тронове, преди 65 години. След всички поръчки на сериала за нещо друго, почитателите получиха сходни сюжети на финала в олекотен вид и без нужното развиване в самата история. Прочетете повече тук.

Дали да дадем смарт телефон на детето си?
Този въпрос се оказва изключително огромна алтернатива. Дори без да мислим за потенциала за употреба от злонамерени възрастни с наивни деца, едно десетгодишно дете просто не би трябвало да мисли за това какъв брой почитатели има в Instagram. От друга страна, същото това дете би трябвало да има лесна връзка с родителите си и да не се усеща като аскет измежду мощно цифровизираните си връстници. Къде е салдото? Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Дали Джон Болтън тласка Тръмп към война с Иран?

Съветникът по национална сигурност на Доналд Тръмп, Джон Болтън, е един от основните архитекти на войната с Ирак през 2003 година Изключително нападателните позиции на Болтън по отношение на Иран сега наподобяват способстват за ескалацията в връзките на Съединени американски щати с персийската страна. Редакторът на Свят за Guardian Джулиан Боргър беседва с политическия редактор на вестника Анушка Аштана за рисковата обстановка. Можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР