Нарушенията на съня са проблем за много хора. Освен че

...
Нарушенията на съня са проблем за много хора. Освен че
Коментари Харесай

Борба с безсънието

Нарушенията на съня са проблем за доста хора. Освен че не получава нужната отмора, човек не се усеща дееспособен на другия ден. Съществуват над 100 типа разстройства на съня.

Сред най-разпространените нарушавания на съня са безсънието, диалозите по време на сън, прекъсването на дишането по време на сън и ходенето в спящо положение.

Безсънието е едно от най-разпространените разстройства на съня. То се дели на три стадия – нарушаване на заспиването, нарушаване на поддържането на съня и ранно дефинитивно пробуждане.

Причините, които провокират бодърствуване, най-често са психически проблеми, заболяване на сърцето и черния дроб, банкет на психотропни препарати.

 Борба с безсънието

Безсънието може да се провокира от напрегната умствена работа, шумни игри, четене преди лягане. Безсъние може да настъпи и при непрекъснато очакване на безсънието.

Когато човек е в меланхолия, мъчно заспива и доста неприятно спи. Безсънието постоянно е провокирано от страха от нощни кошмари. Този боязън поражда в подсъзнанието, а човек оправдава положението си с отмалялост и други аргументи.

За да избегнете това, мислете за проблемите си не повече от един час преди сън и се пробвайте да намерите някакъв вид за решението им. Научете се да отлагате сложните решения за сутринта.

Много постоянно хората, които страдат от бодърствуване, имат възприятието, че въобще не спят. През деня доста от тях съвсем заспиват, а през нощта се разсънват през две минути, и то от едни и същи сънища.

Лягайте си не по-късно от единадесет часа вечерта, тъй като организмът си почива най-добре преди среднощ. Освободете се от паниките и страховете си.

Мислете за нещо прелестно, до момента в който се пробвате да заспите, и въобще не се отдавайте на мисли за идни кошмари. Има един сполучлив, само че не доста прелестен метод за бързо заспиване.

Отворете прозореца и махнете одеялото. Когато усетите, че замръзвате, затворете прозореца, завийте се добре и се пробвайте да заспите. Няма да усетите, по какъв начин сте се стоплили и сте заспали.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР