Нарцисизмът се проявява в последователност, като всички ние до известна

...
Нарцисизмът се проявява в последователност, като всички ние до известна
Коментари Харесай

10 знака, че се срещаш с нарцисист

Нарцисизмът се демонстрира в поредност, като всички ние до известна степен имаме нарцистични черти , изяснява за електронното издание на психотерапевтът и ефирен водещ доктор Джен Ман .

Ако въобще не изпитвахме егоизъм, нямаше да можем да станем заран от леглото, да се облечем и да изглеждаме обичайно. Проблемът е, че когато при някого се демонстрира в доста повече случаи, той може да вреди на околните си .

 жена огледало iStock

Макар да използваме думата „ нарцистичен “ много свободно, нарцисист в действителност е човек, който страда от психологично положение, наречено нарцистично разстройство на личността . Диагностично-статистическият справочник на психологичните разстройства, който терапевти като доктор Ман употребяват за диагностика, разказва девет разнообразни черти, които съставляват формалната диагноза на нарцисис т.
 image2_16x9.png Сезонът на Овена слага ново динамично начало: какво да чака всяка зодия На фокус
Това са:

- Помпозно възприятие за лична значителност

- Обземане от мечти за безграничен триумф, мощ, искра, хубост или съвършена обич.

- Вярва, че той/тя има специфични качества, като би трябвало да бъде свързван/-а единствено с хора с висок статус и може да получи схващане само от тях.

- Изисква прекалено удивление.

- Изпитва възприятие за пълномощие.

- Използва междуличностна употреба.

- Липсва му/ѝ съпричастност.

- Често завижда на другите и има вяра, че хората му завиждат.

- Арогантен или високомерен.
 10 неща, които се случват, когато срещнете добър човек след нарцистична връзка  10 неща, които се случват, когато срещнете добър човек след нарцистична връзка  10 неща, които се случват, когато срещнете добър човек след нарцистична връзка  10 неща, които се случват, когато срещнете добър човек след нарцистична връзка
За да бъде избран като нарцисист по клинични условия, човек би трябвало да има пет от тези девет черти. Ако не си експерт обаче, може да ти е мъчно да определиш без помощта на специалист дали някой в действителност е нарцисист.

Дори да не дава отговор на формалната диагноза нарцистично разстройство на личността, той въпреки всичко може да има обилие от нарцистични качества , които го вършат противен, сложен или даже рисков за другарство.

Виж в галерията притеснителните прояви, почочени от доктор Джен Ман, на които да обърнеш внимание овреме, а по-късно да се довериш на инстинктите си!
 Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек  Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек  Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек  Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР