Народното събрание започва разглеждането на актуализацията на бюджета. Очаква се

...
Народното събрание започва разглеждането на актуализацията на бюджета. Очаква се
Коментари Харесай

НС започва разглеждането на актуализацията на бюджета


Народното събрание стартира разглеждането на актуализацията на бюджета. Очаква се през днешния ден депутатите да обсъдят прекрояването на бюджета на Здравната каса и този на Държавното публично обезпечаване. И двете системи получават спомагателни средства.

Най-много пари се насочват за нарастването на пенсиите - от 1 юли парите на възрастните би трябвало да се вдигнат с 10 %, както и да се резервира Коронавирус добавката от 60 лв.. Минималната пенсия би трябвало да стане съвсем 470 лв. при 370 сега.

От октомври се планува да се промени модела за осъвременяване на пенсиите и по този начин пенсиите за трудова активност на над 700 хиляди възрастни ще се вдигнат приблизително с 15 %.

Максималната пенсия би трябвало да стане 3400 лв.. Всичко това обаче е под въпрос, тъй като с изключение на да се одобрят по този начин наречените дребни бюджети, в залата утвърждение би трябвало да получи и държавния бюджет. С гласовете на Има Такъв Народ, които гласоподаваха „ въздържал се “ той беше отритнат на бюджетната комисия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР