Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за енергията

...
Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за енергията
Коментари Харесай

НС обсъжда окончателните промени в Закона за ВЕИ

Народното заседание ще разиска окончателните промени в Закона за силата от възобновими източници, които плануват въвеждане на омекотен режим при създаване на обекти за произвеждане на ток от ВЕИ за лично прилагане в урбанизирани територии.

Промените, импортирани от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, плануват бърза процедура за създаване на дребни ВЕИ станции върху покривни и фасадни структури на здания за лични потребности с до 5 мегавата мощности, като ще се изисква единствено осведомителен режим.

Облекчената процедура ще е допустима единствено в случай че не се постанова присъединението на обектите към енергийната система и в случай че създадената електрическа енергия не би трябвало да се изкупува от мрежовите оператори.

Управляващите стимулират законодателните промени като бърза мярка, с която всяко едно дружество ще може да понижи сметките си за ток. В дневния ред на депутатите е и второ четене на измененията в закона за насърчаването на заетостта, импортирани от ГЕРБ, с които се планува основаване на електронен указател на хората в трудоспособна възраст, които нито учат, нито работят.

Между двете четения на законопроекта ръководещите са внесли свои оферти, които плануват улеснение на достъпа до пазара на труда на жители със статут на предоставена краткотрайна протекция.

С промените се предлага облекчение на реда за вписване на бежанците като търсещи работа, без да е належащо, при засвидетелствуване на сегашния си адрес пред структурите на Агенцията по заетостта, да се организира наложителна административна процедура по закона за гражданската регистрация. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР