Народното събрание прие на първо четене четири законопроекта за промени

...
Народното събрание прие на първо четене четири законопроекта за промени
Коментари Харесай

Новите промени в Закона за движение по пътищата - коментар на Диана Русинова и Иван Влъчков

Народното заседание одобри на първо четене четири законопроекта за промени в Закона за придвижване по пътищата.

Предлага се в период до една годинаот придобиването на брошура младите водачи да не могат да ръководят моторни транспортни средства с оптималната мощ над 90 kW и да не могат да карат в часовете от 22:00 до 6:00 часа.

Според автомобилния играч Иван Влъчков тази възбрана няма никаква логичност.

" Тези хора би трябвало да свикнат да ръководят колите си нощно време и в случай че не го създадат, до момента в който са млади, по кое време ще се случи това ", разяснява той в " Денят стартира ".

Според него сходна мярка може да докара до повече безпорядък и по-голям брой произшествия.

" Изцяло нов Закон за придвижването по пътищата беше обсъждан още преди две години. Такъв не беше осъществен обаче. С частичните промени, които в този момент се оферират, няма да се реализира нищо, съобщи Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, също посетител в студиото.

Тя се разгласи срещу премахването на стикера за механически обзор на автомобила от предното стъкло, като изясни, че този стикер съдържа доста значима информация за транспортното средство и по никакъв метод не би бил в основата на пътнотранспортно произшествие.

Като рационално и двамата посетители дефинираха решението на младите водачи да се отнеме опцията да ръководят коли над 120 конски сили 1 година след взимането на шофьорска брошура.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР