Народното събрание прекъсна работата си преждевременно в четвъртък заради физически

...
Народното събрание прекъсна работата си преждевременно в четвъртък заради физически
Коментари Харесай

Депутати от Възраждане скочиха на бой, засегнаха се на меки китки

Народното заседание прекъсна работата си прибързано в четвъртък поради физически конфликт сред депутати от " Възраждане " и Политическа партия.

До напрежението се стигна след поредност от взаимни обиди в декларациите на Искра Михайлова ( " Възраждане " ) и Явор Божанков (ПП).

Михайлова разгласи Политическа партия за " национални предатели " и " хора, които са разследвани за държавна измяна ", които " нямат самообладание да сключат най-нечистоплътната коалиция ".

Тя заплаши, че в случай че държавното управление мине, " още на идващия ден ще призовем всички наши гласоподаватели и всички ваши досегашни парламенти да дойдат тук, в Народното събрание, а в случай че се наложи и вътре в него ".

Явор Божанков излезе на трибуната, с цел да ѝ отговори с авансово готова декларация, в която той разказа държанието на " Възраждане " като осъществяване на непознат народен интерес да няма държавно управление.

" Чуждият интерес е агресорът да пристигна тук и този интерес има своите проводници в тази зала ", сподели той.

" Точно Възраждане приказват за външна интервенция - знаем си ги. Те приказваха за ваксини, а излязоха имунизирани. Говориха против еврото, НПО-тата, приказваха, апропо и за меки китки, а двамата - Цончо и господин Костадинов - най-вече ни съмняват в това отношение ", беше коментарът му, който предизвика и двама души от " Възраждане " да скочат на трибуната, с цел да му вземат думата с крясъци.

Росен Желязков не съумя да овладее залата и пусна събранието в отмора, само че това не приключи рецесията.

Десетки души от " Възраждане " и Политическа партия нахлуха на трибуната и стартира сдърпване, при което човек от " Възраждане " бутна Манол Пейков, а той на собствен ред му смъкна очилата. Ризата на Пейков беше дърпана, до момента в който депутатът опитваше да излезе от " мелето ". По-късно той се оплака, че е одран по бузата.

Цончо Ганев, който също стигна до трибуната, се изплю против Явор Божанков.

Размяната на реплики се случи при спрени микрофони, като продължи няколко минути, до момента в който квесторите несполучливо се опитваха да разтърват депутатите.

" Това създание, и другото създание, когато се качат да приказват на трибуната, ние ще ги смъкваме оттова. Тези хора нямат моралното право да съставляват никого, с изключение на себе си и американското посолство. Тези хора би трябвало да лежат по пандизите за национална измяна ", заплаши Костадин Костадинов след случая.

През цялото време депутатите от Българска социалистическа партия седяха по местата си и гледаха безучастно на протичащото се. Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ се опитваше да помогне за усмиряване на напрежението.

След дълга пауза Росен Желязков събра пленарната зала единствено с цел да изиска преустановяване на съвещанието до края на деня в четвъртък. Той не позволи нито настояването на " Възраждане " да се гласоподава " консенсусна " точка по дневния ред, нито желанието на Георги Свиленски да чете декларация, с която да налее още повече масло в огъня.

В последна сметка 140 депутати поддържаха прекъсване на работата поради случая.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР