Народното събрание освободи проф. Николай Петров като здравен министър. За

...
Народното събрание освободи проф. Николай Петров като здравен министър. За
Коментари Харесай

Окончателно: Кирил Ананиев е новият министър на здравеопазването


Народното събрание освободи проф. Николай Петров като здравен министър. За нов и избра на негово място

Народното събрания избра Кирил Ананиев за министър на опазването на здравето, откакто преди този момент грасува освобождението на проф. Николлай Петров.

„ За” избора на Ананиев гласоподаваха 121 народни представители, „ против”- 85, без „ въздържали се”.

Кандидатурата на новия министър в Народното събрание бе показана от вицепремиера Томислав Дончев. Според него Ананиев е добре прочут на централната и локална власт със своята подготвеност и опит в ръководството на обществените финанси.

Кирил Ананиев, съгласно показаната информация ероден през 1955 година в София. До момента на избирането си за здравен министър е заместник-министър на финансите, като в интервала от януари 2017 година до май 2017 година заема и поста Министър на финансите в служебното държавно управление с министър председател проф. Герджиков.

Кирил Ананиев работи във финансовото министерство от 1980 година

По време на разискването депутатите от левицата насочиха рецензия към ръководещата партия ГЕРБ за това, че нямат тактика в бранша на опазването на здравето.

В частност депутатът от левицата Георги Йорданов прикани бъдещият министър да обърне изключително внимание на незабавната помощ, други негови сътрудници обърнаха внимание на системата с НЗОК.

Планът ми за деяние в опазването на здравето не планува 100 дни толеранс, стартирам от през днешния ден. Това съобщи от своя страна новоизбраният министър на опазването на здравето Кирил Ананиев пред публицисти в Народното събрание.

„ Не считам, че ще бъда ново камикадзе. Вие знаете, че доста години работя в обществения бранш, в частност бюджета. Занимавал съм се с бюджета на НЗОК и целия бранш " Здравеопазване ", уточни той, представен от организация „ Фокус “. По думите му в зала са се пробвали да отделят обособени въпроси и проблеми, вместо да се гледат сложно нещата. Попитан по какъв начин пояснява отсъствието на министър-председателят, той разясни, че с него са били рано сутринта дружно. „ Той е показал своето почитание към мен. Това, че има толкоз сериозен ангажимент, обвързван с националната сигурност, не мисля, че би трябвало да се пояснява по негативно “, сподели Ананиев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР