Народното събрание обсъжда на второ четене промените в Закона за

...
Народното събрание обсъжда на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите спорят за състава на КЕВР

Народното заседание разисква на второ четене измененията в Закона за енергетиката, които плануват непрекъснатият състав на КЕВР да се понижи от девет на пет души.

Спорове в залата обаче провокира предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи да отпадне препоръчаното от управляващите за членове на КЕВР да могат да бъдат избирани лица със стаж в региона на енергетиката и стаж в региона на водоснабдяването и канализацията, съобщи БНР.

Като за подобен да се признава и стажът в органи на Европейския съюз, както и стаж в региона на финансите, счетоводството, търговията с финансови принадлежности или банковото дело, свързани с енергийния бранш, упорстват от Движение за права и свободи. А ГЕРБ предлага още да се разшири кръгът на лицата, които могат да вършат оферти за избор на състав на КЕВР.

" До 18 ч. през вчерашния ден са входирани само две оферти за двете места, свободни в КЕВР, които би трябвало да се изберат. Едно предложение за ръководител и едно предложение за член. Изборът в този смисъл е превдварително решен “, сподели Делян Добрев от ГЕРБ. А ДПС дефинира измененията в закона за лобистки.

Станислав Тодоров и Благой Галубарев са предложени от  " Продължаваме промяната ", първият - за ръководител на енергийния регулатор, а вторият - за член на комисията. Тодоров бе неотдавна назначен за зам.-министър на енергетиката. Той е единственият кандидат за поста на Иван Иванов, чийто мандат изтече още през април 2020 година На мястото на енергийния комисар Евгения Харитонова, която също е с изминал мандат, е препоръчан енергийният специалист от  " ИТН " Благой Голубарев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР