Народното събрание обсъжда искането на БСП и ДПС за предсрочно

...
Народното събрание обсъжда искането на БСП и ДПС за предсрочно
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда оставката на кърджалийската мъченица Караянчева


Народното събрание разисква настояването на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за предварително освобождение на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, откакто в сряда събраха 96 подписа за отстраняването ѝ.

За да бъде отстранена от поста е належащо да гласоподават 50 на 100 плюс 1 от присъстващите в залата депутати. ГЕРБ и " Обединените патриоти " имат 116 депутати, до момента в който Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - 97. Независимите депутати в Народното събрание са 15, а от " Воля " към този момент не споделят дали ще поддържат желаното премахване на Караянчева.

Българска социалистическа партия уточни 5 аргументи за отстраняването на Караянчева

" С думи и с държание, със самокритика, госпожа Караянчева поставя леке върху престижа на Народното събрание ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в показване на претекстовете за оставката.

Тя уточни пет аргументи за желаната оставка. Първата е непознаване на Конституцията и неспазване на законите на България, какъвто е Правилника за организацията и активността на Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР