Народното събрание изслуша заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова

...
Народното събрание изслуша заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова
Коментари Харесай

Парламентът изслуша вицепремиера Калина Константинова за украинските бежанци

Народното заседание изслуша заместител министър-председателя по дейно ръководство Калина Константинова за " решението на държавното управление за преустановяване на проекта за разселване на бежанци от Украйна ". То е по искане на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. В началото Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС) изясни, че повода Константинова да бъде изслушана е потребността от настояща информация, поради " картините, които следим от няколко дни ", както и да се знае какво следва.

Когато Константинова взе думата, народните представители от ГЕРБ-СДС от място издигнаха бели листове, на които написа " оставка ". Колеги, разбрахме посланието, не сме на футболен мач, апелирам ви, свалете ги, обърна се към тях председателстващият съвещанието Мирослав Иванов.

В началото на ревюто си Константинова сервира извинения на всички, които са почувствали наранени от нейните думи. Отказвам тъкмо от вас да получавам уроци по човечност, обърна се към ГЕРБ-СДС вицепремиерът като уточни, че при ръководството на Борисов изискванията в бежанските лагери са били доста по-лоши, в сравнение с сега.

Константинова уточни пред депутатите, че най-важното и най-трудното нещо, което постигнали е, че всички тези десетки хиляди хора имат обезпечен покрив над главата си. Справихме се с предизвикателство, с което България в никакъв случай не се е срещала, акцентира тя. Рискът от филантропична рецесия беше фактически голям, добави вицепремиерът.

„ В днешния ден, когато почитаме паметта на Ботев и починалите за свободата на България, повече от всеки път е значимо да си напомним, че делата приказват повече от думите”, сподели тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР