Народното събрание единодушно и без изказвания одобри България да участва

...
Народното събрание единодушно и без изказвания одобри България да участва
Коментари Харесай

НС одобри закупуването на ваксини срещу COVID-19 на още два производителя

Народното заседание единомислещо и без изявления утвърди България да взе участие в споразуменията, които се вършат от Европейската комисия за покупка на имунизациите против COVID-19 на още два фармацевтични производителя.
Това са препаратите на " Модерна " (Moderna) и " КюрВак " (Curevac). Единствената ваксина, по която Народното събрание към момента не се е произнесло, е на " Новавакс " (Novavax).
 Ваксини, избори и магазини по празниците - Ангел Кунчев изяснява, може карантинирани да гласоподават Ваксини, избори и магазини по празниците - Ангел Кунчев изяснява, може карантинирани да гласоподават
Вероятността имунизацията на Pfizer/BioNTech да пристигна за Коледа е огромна, по думите на националния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Ще...
Гласуването на Народното събрание за имунизациите на съответни производители поотделно е условност, тъй като на по-ранен стадий Народното събрание към този момент общо гласоподава за присъединяване на България в предварителните съглашения, които Европейската комисия подписва с общо седем производители, съобщи Дневник.
Въпреки това Народното събрание гласоподава и за имунизациите поотделно, като на 3 декември депутатите към този момент гласоподаваха за имунизациите на " Пфайзер " (Pfizer)/ " БиоНТех " (BioNTech), " Янсен " (Janssen), " Астра Зенека " (AstraZeneka)/Оксфордският университет и " Санофи " (Sanofi)/GSK.
Ваксините на " Янсен " (Janssen) България ще купи от Швеция без завишаване на цената. Причината за това е, че през октомври Министерството на здравеопазването категорично е отказало България да се включи в съглашение за пазаруване на ваксини от фармацевтичното сдружение " Янсен ". Впоследствие здравното министерство е решило, че въпреки всичко желае в страната да се употребяват имунизациите и на този производител. Причината за смяната в позицията министър Костадин Ангелов изясни на 3 декември със следните думи:
" Към датата, която направихме това, " Астра Зенека " бяха в ход за регистрация на имунизацията и за доставянето ѝ като първа опция за европейските жители. Дойде миг, в който разбрахме, че " Астра Зенека " стопират краткотрайно тестванията на имунизацията си заради настъпили нежелани лекарствени реакции от нея, и надлежно взехме решение, че българското население би трябвало да имат достъп и до такава аденовирусна ваксина ".
 Страничен резултат на ваксина против ковид те визира - в Съединени американски щати на процедура не можеш да съдиш за обезщетение Страничен резултат на ваксина против ковид те визира - в Съединени американски щати на процедура не можеш да съдиш за обезщетение
На процедура в Съединени американски щати няма да можеш да съдиш производители на ваксини против ковид или американското държавно управление в лицето на Америка...
Първата ваксина, която се чака да получи утвърждението за приложимост на Европейската организация по медикаментите на 21 декември, е на " Пфайзер " (Pfizer)/ " БиоНТех " (BioNTech). Общо седем са имунизациите против COVID-19, които са в напреднал стадий от създаването и с които Европейската комисия има съглашения за доставки, ако бъдат утвърдени от Европейската организация по медикаментите (ЕМА).
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР