Народният представител и член на парламентарната Комисия по култура и

...
Народният представител и член на парламентарната Комисия по култура и
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с представители на културната общност в Бяла и Русе

Народният представител и член на парламентарната Комисия по просвета и медии Калин Вельов се срещна с представители на другите културни институти в Бяла и Русе, както и с актьори на свободна процедура. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

На срещите участваха и народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков. Модератори на срещата бяха шефовете на Държавна опера Русе Иван Кюркчиев и на държавна такса „ Сава Огнянов “ Орлин Дяков.



Директорът на театъра напомни, че за времето на пандемията са подсигурени заплатите на заетите във всички театрални изкуства, както и са отпуснати средства за упражняващите свободни специалности създатели и актьори.

По-рано денем Калин Вельов посети Русенска опера, където беседва с управлението и артистичния състав. Представителите на гилдията имаха опция да опишат за своите проблеми, както и опциите, които те виждат за разрешаването им.



“Проблеми има във всички браншове и подсектори на културата, те са натрупвани през годините, не са от през днешния ден. Нашата колегия е разностранна, има държавен бранш, свободен бранш. Хубавото на тези срещи е, че мога да чуя проблемите и част от решенията, които сътрудниците оферират, тъй като доста от тях са специалисти. В момента, когато стартира разговор по какъв начин да се сближат позициите по даден проблем - това е и началото на неговото решение. Виждам опция за следващи диалози с Министерството на културата за възстановяване на средата, в която работим ние. Ще се постарая да оказвам помощ с каквото мога”, съобщи националният представител.



Вельов към този момент организира сходни срещи в София, Стара Загора и Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР