Народният представител Андрей Гюров, председател на парламентарната група на Продължаваме

...
Народният представител Андрей Гюров, председател на парламентарната група на Продължаваме
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Категорично България трябва да застане от правилната страна на историята

Народният представител Андрей Гюров, ръководител на парламентарната група на " Продължаваме промяната " в " Тази заран " по bTV, след съдружния съвет нощес: " Има три импортирани решения в Народно събрание. Ние считаме че проекторешението на Политическа партия е най уравновесено и евентуално то ще влезе за гласоподаване в залата. Проведохме през вчерашния ден дълго съвещание на Политическа партия.

Придполагам, че Българска социалистическа партия също са провели диалози по тематиката. Смятам, че ще имаме доближаване по тематиката. Позицията на Политическа партия е даване на военно техническа помощ, съобразена с опциите на нашата страна. Знаете, че в Киев се организираха диалози със Зеленски по тематиката. Не мисля, че на този стадий която и да е партия е подготвена да напусне обединението.

Волята на народа бе де има такава шарена коалиция, която да ръководи страната в друга посока от последните 12 години. Знаете, всички в Европейски Съюз с изключение на България и Унгария дават военна помощ. Готови сме да създадем публицистична корекция в нашето решение, тъй че да бъде предпазен националния интерес.

Фокусът на гласуването ще бъде България да даде военно техническа помощ в границите на своите благоприятни условия. Ние търсим формолировка, в която да се припознаят всички партии в обединението. Не мисля, че позицията за предоставяне на оръжие за Украйна е позорна. Какво се случва в случай че Украйна не се подкрепя и загуби тази борба. Може ние да сме идващите.

Категорично България би трябвало да застане от вярната страна на историята. Досега в много обстановки ние бяхме на разнообразни позиции с останалите участници в обединението. Но се стремим към доближаване на тези тематики, тъй че да има непоклатимост на ръководството и страната. Всяка тематика по която търсим обединяване ни сближава. Сближава ни енергиината рецесия. Шоковото поскупване на цените. Основна наша поръчка е продължение на промяната в правосъдната система.

Най значимото сега е, че няма прекъсване на доставките на газ към промишлеността. Работим интензивно за намаляване на ценовия удар за газа, тъй че да бъде по-поносимо за бизнеса и семействата. В рамките на тази година освен може, само че работим в посока на разкъсване на България с съветската взаимозависимост от газ, добави той.

Нямам визия каква е комисионата на медиаторите, който дават газ за България. Заявките за запазване на газ от тези медиатори е в пъти по-голяма от потреблението на газ в България. Когато ви спрат газа от през днешния ден за на следващия ден, вие би трябвало бързо да намерите решение, по тази причина трябваше незабавно да се вземе решение за доставки на газ.

Относно въпросът Северна Македония, Гюров съобщи: " Ако бъдат обезпечени правата на българските жителите в РСМ, ще има опция да вдигнем ветото за договаряния с Европейски Съюз. Няма да стопира на този стадий авиолинията София – Скопие ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР