Народните представители успяха да приемат на второ четене актуализацията на

...
Народните представители успяха да приемат на второ четене актуализацията на
Коментари Харесай

Депутатите накрая приеха актуализацията на бюджета на НЗОК

Народните представители съумяха да одобряват на второ четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за тази година.
По този метод финансовата рамка на НЗОК се усилва със 105 млн. лв.. Бюджетът беше призната единомислещо с 201 гласа " за ".
Приходите и прехвърлянията по обновения бюджет на НЗОК са в размер на 5 446 312 900 лв., толкоз са и разноски. Сумата в Закона за бюджета на НЗОК до момента беше 5 341 312 900 лв..
Депутатите взеха решение за слагане на ваксини против COVID-19 да се отделят 14 млн. лв. - по 10 лв. на сложена ваксина.
В здравноосигурителните заплащания се прибавят средства за първична и за профилирана извънболнична помощ - по 2 млн. лв., за дентална помощ - 18 млн. лв., за медико-диагностична активност - 16 385 000 лв., за лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели за домашно лекуване на територията на страната - 25 млн. лв., за болнична помощ - 14 465 000 лв..

Народните представители утвърдиха предлагането на Мая Манолова / " Изправи се БГ!Ние идваме! " / в запаса за непредвидени и неотложни разноски да бъдат  вписани за здравноосигурителни заплащания за зъбни протези 2 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР