Народните представители удължиха срока до 8 юни т.г. за подаване

...
Народните представители удължиха срока до 8 юни т.г. за подаване
Коментари Харесай

Депутатите удължиха срока за подаване на имуществени декларации от висши държавни служители

Народните представители удължиха периода до 8 юни т.г. за подаване на имуществени заявления за 2017 г.от висши държавни чиновници. Това стана с гласоподаване в един ден на две четения промени в Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Според наредбите годишно висшите длъжности и служители би трябвало да заявяват имуществото си и ползи за миналата година до 15 май. Вносителите на поправките, които са от разнообразни парламентарни групи, показват, че огромният брой условия, които би трябвало да се заявяват и късото време от одобряване на образеца от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, изискват по-дълъг времеви интервал, с цел да се събере информацията, която задължените лица би трябвало да заявяват.

Депутати от Българска социалистическа партия упрекнаха болшинството, че липсват закони, а в отговор ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов допусна, че този закон плаши Българска социалистическа партия и по тази причина те приказват за неприятно законодателство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР