Народните представители ще изслушат петима от служебните ресорни министри по

...
Народните представители ще изслушат петима от служебните ресорни министри по
Коментари Харесай

Петима министри на парламентарен контрол

Народните представители ще изслушат петима от служебните отраслови министри по време на петъчния парламентарен надзор.

На депутатските въпроси ще дават отговор служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, служебният министър на образованието и науката Сашо Пенов, служебният министър на защитата Димитър Стоянов, служебният министър на културата Велислав Минеков и служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова-Благова.

Весела Лечена ще дава отговор първа, като към нея е насочен единствено един въпрос – от Даниела Дашева от ПГ на „ Български напредък “, по отношение на предприемане на дейности за разчистване на чашата на язовир „ Панчарево “ от наносни отсрочения.

Към Сашо Пенов има отправени четири въпроса. Първият е от народните представители от ПГ на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева и Даниел Вълчев по отношение на управническата активност на началника на Регионално ръководство на образованието – Пазарджик. Стоян Михалев от ПГ на „ Демократична България “ е задал въпрос, обвързван с политически акции, провеждани на територията на Националната художествена академия в Бургас, които са довели до разтърсвания на образователната активност на институцията. Третият въпрос е от Гален Монев от ПГ на БВ по отношение на спрените състезания за служба „ шеф “ в държавните и общински институции от системата на предучилищното и учебното обучение. Въпросът на Ивайло Папов от ПГ на „ Възраждане “ е за процедурата по желание на реализатор за ремонт на Професионална техническа гимназия „ Никола Йонков Вапцаров “ във Враца.

Димитър Стоянов ще отговори на запитване на Николай Дренчев от ПГ на „ Възраждане “ по отношение на опциите да се предотврати цялостната загуба на бойните благоприятни условия на изтребителната ни авиация в преходния интервал сред МиГ-29 и Ф-16

Велислав Минеков ще дава отговор на 7 депутатски въпроса: Питане от Любен Иванов от ПГ на Демократична България по отношение на укрепителната система „ Калето “ и видинските капии. Виолета Комитова от ПГ на БВ е отправила въпроса към министъра на културата по отношение на „ Старинен град Несебър “ и рискът да попадне в листата на категория международно завещание в заплаха, Христо Петров е задал въпрос, обвързван с кадрови промени в управлението на Националния замък на културата (НДК), Джевдет Чакъров от ПГ на Движение за права и свободи – за опциите за финансиране на поправки на читалища в област Силистра, а Ивелин Първанов от ПГ на „ Възраждане “ по отношение на финансирането на обект на националното културно-историческо завещание: античния град Улпия Ескус край село Гиген, Плевенска област. Министър Минеков ще дава отговор още и на въпросите от Димо Дренчев и Петър Петров от ПГ на „ Възраждане “, свързани със положението на парк „ Камбаните “ – София и по отношение на благоприятни условия за включване на постройката на така наречен Старата баня в град Монтана в Националния обществен указател на недвижимите културни полезности по смисъла на член 59, алинея 4 от Закона за културното завещание.

На най-вече депутатски въпроси – 12, ще дава отговор министър Росица Карамфилова-Благова. Сред тях са напредъка на процедурите за Оценка на въздействието върху околната среда за прединвестиционно изследване за трасе по направление Монтана – София, с тунел под Петрохан, заложен от Росица Кирова от ПГ на ГЕРБ-СДС; по отношение на приемането на Плановете за ръководство на речните басейни и Плановете за ръководство на риска от наводнения за интервала 2022 – 2027 година, заложен от Джевдет Чакъров от ПГ на ДПС; по отношение на актуализацията на Закона за ограничение изменението на климата (ЗОИК), заложен от Илина Мутафчиева от ПГ на Демократична България. Служебният министър на околната среда и водите ще дава отговор още на въпроси, свързани с пречиствателна станция на община Стамболийски; средства, изразходвани за техника, обезпечаваща системата за ръководство на отпадъците и съдове за боклуци в община Стамболийски; финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година “ план „ Инженеринг - планиране и строителство на канализационна мрежа в квартал Драгалевци, регион Витоша " ; създаване на нова клетка за боклуци до село Шишманци; подписан контракт за защита на предпазените територии; унищожаване на 9000 тона противозаконни боклуци в град Плевен; възнаграждение на водовземане, осъществявано от компания „ ЕОПА “ ЕООД в землището на село Йоаким Груево, област Пловдив; правното съображение за утвърждение от Министерството на околната среда и водите на горски икономически проекти по Закона за горите, настоящ от 2011 година насам, както и на въпрос по отношение на депозиране и транспортиране на боклуци в площадка на компания за опаковки и полиетиленови торбички, намираща се в местността „ Бабенец “ върху терен, известен като „ Батареята ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР