Народните представители от Комисията по образование и наука днес подкрепиха

...
Народните представители от Комисията по образование и наука днес подкрепиха
Коментари Харесай

Втори шанс на матурата: Комисията по образование прие окончателно предложението на омбудсмана

Народните представители от Комисията по обучение и просвета през днешния ден поддържаха единомислещо с 15 гласа „ За " смяна в закона, инициирана от омбудсмана Диана Ковачева, с която зрелостниците ще имат втори късмет да се явят на матура, с която да аплайват във висше образователно заведение, в случай че оценката от постоянния изпит не ги удовлетворява. Това оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България.

Предложението бе импортирано от ръководителя на комисията Красимир Вълчев (ГЕРБ) и група народни представители - Деница Сачева (ГЕРБ), проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ), Елисавета Белобрадова (ПП-ДБ), Нели Димитрова (ПП-ДБ), Христо Даскалов (ПП-ДБ), Бюнямин Хасан (ПП-ДБ), Ивайло Митковски (ПП-ДБ) и Ванина Вецина (ПП-ДБ).

Поводът за тази смяна, отправена от омбудсмана още в 48-ото Народно заседание, са постъпващите в институцията на публичния бранител от ден на ден тъжби и сигнали от родители и зрелостници, съгласно които е недопустимо да няма втори късмет за явяване на наложителните зрелостни изпити за повишение на оценка. В тях родителите упорстват децата им да имат право да покачат оценката си от матурата, защото до момента тя оставаше „ до живот ", без да имат никаква опция да я поправят.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР