Народът, политиците и журналистите бяха излъгани от хора, които твърдяха,

...
Народът, политиците и журналистите бяха излъгани от хора, които твърдяха,
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Вторият пик на четвъртата COVID вълна се очаква през октомври

„ Народът, политиците и публицистите бяха излъгани от хора, които твърдяха, че COVID-19 е безвреден и видите ли нищо няма да стане. Загубихме 20 хиляди души. Това е повече от половината ни войска – все едно, че сме изгубили война. Когато се загуби война, нормално се проверяват аргументите “. Това съобщи пред математикът проф. Николай Витанов.

„ Какъв е механизмът, по който тази неистина подейсва. Имате народ разграничен на три елементи. Ако сте един водач има 25%, които ще следват това, което казвате. Други 25% няма да следват това, което казвате, а останалите 50% са „ съгласно зависи “. Миналата година от април и по рано стартира изпълването главите на тези 25%, които няма да следват рекомендациите, с концепцията, че вирусът е безвреден, че въобще няма подобен вирус, че е тайна доктрина. Това нещо не беше предотвратено и ето ги през днешния ден тези 25%, които са твърдо уверени, че подобен вирус няма. НОЩ не е излъгал никого. Аз бях този, който сподели, че вирусът си има помагачи, когато броят на умрелите беше 40 като цяло. Помните изявлението на ген. Мутафчийски при госпожа Бенатова, след което вселената бе оревана, тогава броят на умрелите беше 144 – не дневно, а общо. Помагачите са тези, които твърдяха, че вирус няма ", добави той.

Проф. Витанов съобщи, че вторият пик на четвъртата Коронавирус вълна се чака през октомври.

По думите му базовото репродуктивно число е 0,93, т.е. 100 души, които се излекуват от COVID-19, оставят след себе си 93 инфектирани. В момента имаме леко стесняване.

Според него репродуктивно число през втория пик на четвъртата вълна тогава може би ще е сред 2-2,20.

Витанов показа прогноза за 14-дневна заболеваемост по отношение на 24.09, където единствените области, които не са в „ алената зона “, се допуска, че ще бъдат Плевен, Добрич, Смолян и Кърджали.

Според него София-град и Пловдив към момента не са във лилав цвят и това държи България на повърхността.

„ Скритата заболеваемост бива два типа. Миналата година тя беше на безсимптомните. Тази година се появи нов феномен. Хора със признаци, които не се записват, изключително младите. Той се прояви в края на август. През лятото процентът на заболелите се подвигна, тъй като пристигаха голям брой хора от чужбина, които си идваха инфектирани, както и такива туристи. Нормално е да се вдигне вълната “, счита Витанов.

Според него като неподходящи фактори за болестта се чакат въздействието на присъственото образование и на връщането на хората по офисите.

Математикът изясни, че получава закани за ликвидиране, само че съобщи, че не е подавал сигнали в полицията.

„ Аз съм най-заплашваният човек в България. От този миг спирам да разясня всевъзможни цифри, като се изключи базовото репродуктивно число. Числата ще ви ги кажат уважаемите „ злобари “ – те са доста способени, да заповядат “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР