Нарочно изчаках два дни след втория, по-голям протест срещу издигането

...
Нарочно изчаках два дни след втория, по-голям протест срещу издигането
Коментари Харесай

Десните екстремисти

Нарочно изчаках два дни след втория, по-голям митинг против издигането на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Единствената кандидатура. Исках да видя какъв ще е отзвукът, какво мислят и усещат хората по тематиката.
За медийния отзив няма да разясня, тъй като за мъртвите или положително, или нищо. Но избрани реакции на митинга и след митинга несъмнено са ми забавни – и то доста. Всъщност те могат да бъдат систематизирани в следните думи на ръководителя на гражданското придвижване " Боец " Георги Георгиев пред Actualno.com: " Трябва да сменим тактиката ”.
И моят въпрос е по какъв начин тъкмо да я сменим? С какво? Защото обстановката в резюме е следната и то от позиция " Иван Гешев като еманация на провалената страна ":
1. Съгласни ли сме, че хората, които ръководят институциите ни, в действителност не са за тази работа? Да кажа единствено, че в случай че някой инцидентно откровено, а не по линия " калинка ", не е склонен, да прочете ето ТОВА! Висша форма на липса на какъвто и да е разсъдък от съставляващите (уж) най-висшия държавен орган в България!
2. След като сме съгласни, че не са, те желаят ли да се откажат от тази работа?
3. След като не желаят, ние по какъв начин да ги принудим?
4. С избори съумяваме ли да ги откажем да не заемат работа, с която управляват ориста ни?
5. А съумяваме ли да предизвикаме най-малко реакция да излязат на улицата и да кажат " НЕ " тези, които не са прочели и една книга през живота си и които наподобяват болшинство в България?
Та при тази картина, да се върнем на въпроса, като го сменим – по какъв начин да влияем на ръководещите, без да е нелегално? Отговорът за мен персонално е извънредно нелицеприятен. Но идва и още по-нелицеприятен въпрос с още по-нелицеприятен отговор – който има капка ум в главата, ще се сети.
И до момента в който си ги приказваме тези неща, прокуратурата към този момент разви още една от сюжетните линии – че хакерската офанзива против Национална агенция за приходите е станала със съдействието на уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ ". От казаното изводът е, че " Биволъ " е частица в умишлен опит за дестабилизация на страната. Припомням, че през годините тъкмо от " Биволъ " потеглиха доста знакови журналистически следствия, последното огромно от които е " Апартаментгейт ". Сега отиваме натам, че " Биволъ " да излязат (кибер)терористи – единствено два дни след огромния митинг против кандидатурата на Иван Гешев. Дали е по този начин, дали хората, правещи " Биволъ ", са отговорни – в случай че бяхме в правова страна, щях евентуално да приема окончателното решение на съда. Само че в правова страна ли живеем?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР