Нарочно или не, през последните няколко седмици съдбата ме срещна

...
Нарочно или не, през последните няколко седмици съдбата ме срещна
Коментари Харесай

Кога го искат жените?

Нарочно или не, през последните няколко седмици ориста ме срещна с няколко господа, които налудничаво и даже фанатично твърдяха, че единствената житейска задача на всяка Edna жена е да “върже “ мъжа до себе си.

Това неизбежно ме накара да се гмурна в океана от мемоари на отминали взаимоотношения с противоположния пол и да си задам въпроса: Желала ли съм в миналото да ”вържа “ човекa до мен? Така че той да се усеща в естрогенен капан, от който няма изплъзване...

И какво в действителност значи “да вържеш “ някого? Да не му даваш пространство във връзката? Да настояваш мощно, че искаш да създадеш семейство с него, до момента в който той още не се усеща подготвен? Или безусловно да го оставяш завързан у дома, с цел да си сигурна, че няма да огледа в никакъв случай повече друга жена? Последното беше смешка!

Мисля, че мъжете имат раздвояване на понятията при търсенето на смисъла в думичката “връзване “. Защото е прелестно, когато някоя жена “им върже “, само че е извънредно, когато тази същата дама “ги върже “, нали?

Със сигурност обаче актуалната съвременна и умна жена мечтае за надалеч по-интересни и възвишени неща, преди да пристъпи към сериозното обвързване. И в случай че точно него имаме поради под “връзване “, то в този момент ще разбием на пух и прахуляк всички легенди по отношение на въпроса “Кога го желаят дамите? “

Ще ви споделя нещо забавно – в своята същина дамите са надалеч по-амбициозни и преследващи задачите си от господата.

Жените в никакъв случай не биха се отказали от фантазиите си, преди да ги осъществят. Желаят ли нещо, те ще го създадат. В началото на своя умишлен път на зрели и мъдри хора кроят безчет проекти за бъдещето, които изискват цялостна отдаденост... И от време на време съществуването на сериозен сътрудник би било проблем.

Не единствено мъжете обичат свободата си. Всеки прочувствен ангажимент би могъл да бъде обременяващ, както за тях, по този начин и за представителките на нежния пол. Докато не почувстват, че могат свястно да споделят упоритостите си със своя сътрудник, дамите няма да пожелаят да имат с него нищо повече от прелестен флирт.

Това важи и за персоналното пространство. Гледали сме стотици филми, в които мъже канят дамата да остане при тях единствено за една-две вечери, а след това свят им се завива, когато видят из дома си всички знаци за определяне на женска цивилизация – козметика, облекла, обувки... Е, с дамите е същото – единствено че с чорапите по пода и небостъргачите от неизмити чинии в мивката.

Концентрацията върху професионалното развиване и кариерното израстване също е един от най-емблематичните фактори, които предопределят, че пътят нагоре по стълбата на триумфа е по-щадящ и вероятен, когато в него не е забъркан и мъж.

От опит глава не боли – и колкото повече опитват, колкото повече мъже срещат, колкото повече поддържат връзка и научават за общото и особеното сред всеки един от тях, толкоз по-подготвени стават за идния взаимен живот с половинката си.

И не на последно място – всички тези изброени условия подсигуряват едно – това оказва помощ на представителките на нежния пол да опознаят по-добре и самите себе си. Да бъдеш сериозен във връзка на 20, на 30 или на 40 години са три радикално разнообразни неща. Не бива да се бъркат. Колкото по-зрели сме, толкоз по-адекватно можем да приемем любовта – да я даваме и получаваме.

Кога го желаят дамите ли? Ами когато са сбъднали фантазиите си, които могат да реализират и сами – кариера, себепознание, преживяване на насладата от младостта... И едвам, откакто си разрешат да бъдат свободни, самостоятелни и балансиращи хармонията и щастието в себе си, те могат умерено да се оставят да бъдат “вързани “ или да “вържат” някого вечно. Да бъдат майки, съпруги и да носят отговорност за фамилията си.

Не бих желала да се наемам с крайни мнения по тематиката. Вярвам, че всяка Edna жена може сама да усети интуитивно по кое време е моментът за съществено обвързване. Кога тъкмо го желае! И съм уверена, че “връзването “ е единствено едно факсимиле, плод на въображението на уединен човек, неистово копнеещ за любов.

Свързани, а не обвързани. Така бе написала писателката Михаела Петрова в собствен текст за Edna.bg. Е, аз бих го споделила по този начин: “Свързани, а не вързани “. Защото любовта не е присъда, тя е избор. И няма нищо неприятно, в случай че сме се оставили в нежните ѝ опияняващи талази.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР