Наркотиците се разпродават на открито в квартал Tenderloin в Сан Франциско. Вътре в борбата за ограничаването му

...
Калифорнийският магистрален патрул може би е най-известен с преследванията по
Коментари Харесай

Калифорнийският магистрален патрул може би е най-известен с преследванията по магистралите и холивудския блясък на своите мотоциклетни полицаи в телевизионни предавания като „ChiPs“. Но сега легендарната агенция патрулира по улиците на Тендерлойн в Сан Франциско като част от усилията на различни агенции за преодоляване на ширещата се търговия с наркотици, която унищожава района от 50 квадратни блока.

Един ден наскоро CNN наблюдава как членове на работната група арестуваха заподозрян дилър на наркотици, обвинен в продажба на метамфетамин и фентанил. Вътре в найлонова торбичка: 33 грама фентанил, който според оценката на служителя на CHP Анди Баркли, в най-лошия случай, може потенциално да убие хиляди хора.

„Разглеждаме около 16 500 фатални дози чист фентанил в тази малка торба. Да, 16 500 души потенциално могат да умрат“, каза Баркли.

Една майка отглеждаше сина си в град, който обичаше. Тогава Сан Франциско се промени и открадна нейното момче

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм оглавява репресиите, като добавя ресурси към проблем, който не е уникален за Сан Франциско, но влезе в центъра на вниманието на страната, тъй като либералните политици в града са изправени пред контрол заради възприеманото нарастване на престъпността.

Кабинетът на кмета на Сан Франциско Лондон Брийд казва, че CHP е извършила 100 ареста, свързани с наркотици от 30 май. През последните три месеца, според нейния офис, местните агенции са арестували 300 заподозрени дилъри на наркотици, а местните и държавни агенции са конфискували 103 килограма наркотици, включително 56 килограма или 123 паунда фентанил, синтетичен опиоид, който е до 50 пъти по-силен от хероина.

„Гордея се с животоспасяващите усилия на CHP и CalGuard да затворят тръбопровода за отрова на Tenderloin и да подведат под отговорност трафикантите на наркотици“, каза Нюсъм месец след като прехвърли някои ресурси на CHP от щатските магистрали към улиците на града.

Таня Тилман казва затвор и рехабилитацията може най-накрая да помогне на сина й. class= Таня Тилман казва, че затворът и рехабилитацията най-накрая могат да помогнат на сина й. CNN

Tenderloin се счита за нулева точка за пазара на наркотици на открито в Сан Франциско, който се разшири само след Covid-19, принуждавайки Breed да обяви извънредно положение през 2021 г. Обичайно е да виждате хора, които използват и продават наркотици. Човешки отпадъци, използвани игли и гилзи са осеяни по тротоарите. Цялата мизерия е на кратка разходка от популярния площад Юниън Скуеър в града – централния търговски район, който привлича туристи в своите луксозни хотели и магазини.

Това не е само престъпност: какво наистина се случва със свиващия се търговски район на Сан Франциско

Въпреки голямата репресия жителите и собствениците на бизнес казаха пред CNN, че не виждат резултатите в ежедневието си.

Никой, с когото CNN разговаря, не искаше да застане пред камера от страх от отмъщение и тормоз, освен Марта Хюз. Тя живее в Тендерлойн от 24 години. „Не ме е страх от тях; Не се страхувам от нищо", каза тя. Тя е видяла влошаването на района от първа ръка. „Повече наркомани, повече наркодилъри“, каза тя. „Просто е лошо.“

Тя подкрепя полицейските репресии, но не смята, че работят. Нейният план е да напусне, когато намери по-достъпна жилищна ситуация.

„Местя се след няколко години. Трябваше да се оперирам тази година, така че нямам пари, но се махам оттук веднага щом мога да си го позволя. Обвинявам за всичко политиците и изглежда, че на тях не им пука. Имат много големи приказки, но всъщност няма достатъчно действия“, каза Хюз.

Нов прокурор, стари проблеми

Един от тези политици е окръжният прокурор на Сан Франциско Брук Дженкинс. Тя беше избрана през 2022 г., след като гласоподавателите, писнало от престъпността, припомниха предишния окръжен прокурор Чеса Буден.

„Изглежда, че се проваляме като градски лидери“, каза тя пред CNN. „Искам да знаят, че работя всеки ден, за да гарантирам, че ситуацията ще се промени. Но аз съм само една част от тази система. Трябваше да говоря много гласно за факта, че в момента има друга част от системата, която ги проваля.

Гледайте: Какво се случи със Сан Франциско?

Дженкинс казва, че нейната служба е завела почти 1000 дела за търговия с наркотици и тя се е опитала да задържи най-сериозните нарушители в очакване на съдебен процес.

„За съжаление, те се връщат на улицата почти веднага след като арестът по нашето дело е заведен до момента“, каза тя, сочейки с пръст съдиите от Върховния съд.

CNN не успя да потвърди независимо твърденията на Дженкинс. Върховният съд на Сан Франциско не коментира.

През последната година Дженкинс каза, че офисът й е подал молби за задържане зад решетките на 200 от най-явните наркодилъри, докато чакат процеса. От 200-те искания за задържане, които са били подадени, само 17 са били удовлетворени, според Дженкинс. Съдиите оставиха останалите под подписка. В тези случаи ответникът се съгласява да се яви в съда, когато е необходимо, и да спазва всички наложени ограничения или условия. В някои случаи, каза Дженкинс, заподозрените не са се върнали за датите за изслушване или са нарушили закона, докато са били освободени.

„Няма да поема вината, когато моите прокурори влизат и твърдят, че тези хора трябва да останат в ареста. Съдиите не изпълняват своята роля и това трябва да бъде разкрито“, каза Дженкинс.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР